Και ΝΔ και… trash

Και ΝΔ και… trash

Τηλεπερσόνες αμφίβολης πολιτικής ποιότητας στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

1) Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ο… οδηγός των τανκς

«Δεν θα είναι υποψήφιος. Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από τη ΝΔ» δήλωσε τον περασμένο Φεβρουάριο η τότε εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη, κόβοντας τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο από το ψηφοδέλτιο των ευρωβουλευτών του κόμματος. Αιτία ήταν ότι σε φασιστικό σχόλιο χρήστη του Facebook που ζητούσε να μπουν τανκς στην ΕΡΤ ο Μπογδάνος απάντησε «ψηφίστε σωστά και το ’χουμε». Περασμένα ξεχασμένα όμως, αφού ο Μπογδάνος θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών με τη ΝΔ. Οπως άλλωστε είχε δηλώσει παλαιότερα ο Αδωνης Γεωργιάδης, «έχει πολλά ακόμη να δώσει ο κ. Μπογδάνος στη μάχη κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Κ. Μπογδάνος έχει δώσει βάναυσα χτυπήματα στην ελληνική δημοσιογραφία: έκλαψε σε συνέντευξή του σε γερμανικό Μέσο λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, φοβούμενος για το μέλλον της Ελλάδας, ενώ στην τηλεοπτική εκπομπή του στον Σκάι –απολύθηκε όταν είπε ότι η επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έγινε από «πρώην συντρόφους» του Αλέξη Τσίπρα– εξαπέλυσε χυδαία επίθεση προς τη Μάγδα Φύσσα, την οποία ουσιαστικά αποκάλεσε τραμπούκο, τονίζοντας παράλληλα πως ο φασίστας δολοφόνος του γιου της «είναι ράκος».

Μια άλλη ημέρα άνοιξε την εκπομπή του με τον ύμνο των SS, τον οποίο μίξαρε με τη φωνή του Στάλιν, ενώ παλαιότερα είχε αναφέρει ότι ο λόγος που χάσαμε την Κύπρο ήταν ουσιαστικά… το Πολυτεχνείο που έδιωξε τη χούντα. Είχε επίσης σπεύσει να πάρει συνέντευξη από τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ που «καθυστερεί τη δίκη μιας συμμορίας νεοναζιστών, επίτηδες για να ψηφίσει μαζί τους να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά… στο κοινοβούλιο μέσα ΣΥΡΙΖΑ, ναζί, το ίδιο μαγαζί».

Είναι όμως και… πλακατζής: «Χίλια μπράβο στην ΕΡΤ που βάζουν άτομα με ειδικές ανάγκες να γράφουν τα σούπερ τους». Ως πλάκα μπορεί να εκληφθεί και το ότι πήρε μέρος στην κόντρα μεταξύ του Παύλου Πολάκη και της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ κοινοποιώντας φωτογραφία ενός βιβλίου της, αποκαλώντας την όμως «Γλυκατζή» και γράφοντας παράλληλα «χωρία» αντί για «χορεία». Μεγάλο ατόπημα για έναν άριστο. Οπως όμως είπε και ο Νίκος Μαστοράκης, «τον θέλουμε στη Βουλή, να ισιώσει η αγραμματοσύνη των άπλυτων».

2) Πέτρος Τατσόπουλος: Νευρικός και αθυρόστομος

«Δεν θέλω να πάω στη ΝΔ, δεν είπα ότι θα ενταχθώ σε αυτή. Ούτε με θέλουν ούτε τους θέλω. Θα με θεωρούν ξένο σώμα» δήλωνε τον Νοέμβριο του 2016 ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος. Αυτή η μετατόπιση των θέσεων του Τατσόπουλου –εξακολουθεί να μνημονεύεται κυρίως για τη δήλωσή του ότι «έχει πάει» με τη μισή Αθήνα– δεν προκαλεί εντύπωση. Πρόκειται άλλωστε για τον άνθρωπο που τον Ιανουάριο του 2015, όταν δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με το Ποτάμι, ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική.

Ο συγγραφέας με το… πλούσιο ταμπεραμέντο ευελπιστεί πλέον να εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ και δεν φαίνεται να φαντάζει «ξένο σώμα», αφού όπως είπε πρόσφατα, «ο Μητσοτάκης είναι ηγέτης…». Κι ας δήλωνε το 2013 ότι «ο Αδωνης θα κλείσει νοσοκομεία και ο Κυριάκος θα απολύσει υπαλλήλους». Κι ας σχολίαζε πως όσοι διοργάνωσαν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, τα οποία η ΝΔ υποστήριξε και συμμετείχε, είναι «ακροδεξιά φιλοχουντικά βαμπίρ».

Οπως έχει δηλώσει, δεν μπορούσε πάντα να «κοντρολάρει» τα νεύρα του στα τηλεοπτικά πάνελ, αλλά το ίδιο συμβαίνει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Είσαι ηλίθια, κοπέλα μου. Δηλαδή, όχι απλώς ηλίθια. Καρα-ηλίθια» είπε για την πρώην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ενώ νιώθοντας την ανάγκη να απαντήσει σε μια πολιτική τοποθέτηση της τραγουδίστριας Νατάσσας Μποφίλιου έγραψε: «Νατάσσα, γλυκιά μου. Δεν είσαι τροτσκίστρια. Μια χαζοβιόλα είσαι». Αντίστοιχης αισθητικής ήταν και ο διαδικτυακός καβγάς του με τον Φαήλο Κρανιδιώτη: «Φαήλο, κλάσε μου τ’ αρχίδια με τις μαξιμαλιστικές σου μαλακίες…». Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει συσχετισμό του Λένιν με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο: «Στις φιλοχουντικές αγιογραφίες του δικτάτορα Παπαδόπουλου που προσφέρει αύριο η “Δημοκρατία” στους αναγνώστες της, η “Αυγή” ανταπαντάει από σήμερα με το πόνημα “Ο αριστερισμός, παιδική αρρώστια του κομμουνισμού” του Βλαδίμηρου Ιλιτς Λένιν… Ζούμε σε ένα καλαμπούρι».

3) Γρηγόρης Ψαριανός: Επιστήμη η κωλοτούμπα

ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, τώρα και ΝΔ. Ας έλεγε το 2016: «Εφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάω στη Νέα Δημοκρατία; Μην τρελαθούμε». Ο Γρ. Ψαριανός, εκτός από τις πολιτικές κυβιστήσεις και τις κομματικές μεταγραφές, έχει γίνει γνωστός

για το πολιτικό του ήθος. «Αντε γαμήσου ρε σιχαμερό λαμόγιο… Βρωμιάρη μπέκρα» είχε γράψει για τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ενώ για το γεγονός ότι Ρομά παρακολούθησαν προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα εξόχως ρατσιστικό σχόλιο: «Αποτήκι ταράτσα καταρίζω Καλιά Κιλίμια Πατάκια Πατάτε Καριέκλιε Πιτάργια Ολιοι Σύνταγκμα μιτά». Επίσης, προέβη σε σεξιστικό σχόλιο για την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, γράφοντας: «Μ’ αρέσει το γκομενάκι». Αυτός άλλωστε μαζί με τον Π. Τατσόπουλο είχαν μυρίσει μέσα στη Βουλή το παλτό της απούσας εκείνη τη στιγμή Ραχήλ Μακρή. Χυδαία σεξιστική επίθεση εξαπέλυσε και εναντίον της Ρένας Δούρου: «Να σε λένε Δούρου, να έχεις αυτή τη φάτσα, να κάνεις αυτά που κάνεις… Χίλιες φορές σκουπίδι στη Φυλή ή περήφανη εργαζόμενη στη Φυλής».

Κάνει όμως και πολιτικά σχόλια: «Οσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον παίρνουν, οι ψεκασμένοι ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ τον παίρνουν κι όσοι στηρίζουν ή συμπαθούν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον παίρνουν». Πριν από λίγες ημέρες κοινοποίησε φωτογραφία ενός δήθεν επαίτη που κρατάει ένα χαρτόνι το οποίο γράφει «ΔΩΣΜΟΥ 1 € ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΥΡΙΖΑ». Πολιτικό ήθος. Οπως τότε που εξομοίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με τη χούντα: «η νδ, το πασοκ, η χούντα, ο μουσσολίνι, ο φρανκο… τα Σκατά! Ολοι είναι άγιοι μπροστά σε αυτά τα ρεμάλια, τους σταλινοφασίστες».

Μαζί με τον Γιάννη Λοβέρδο ήταν αυτοί που κυρίως προώθησαν το συνωμοσιολογικό σενάριο περί νοθείας στις εκλογές. Μπορεί να τάχθηκε ανοιχτά κατά της συμφωνίας των Πρεσπών –τελικά ψήφισε «παρών», εντούτοις σε παλαιότερη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη δήλωνε ότι η Μακεδονία «δεν είναι μόνο ελληνική». Τουλάχιστον, δεν δηλώνει πλέον αριστερός: «Μικρός, ήμουνα προοδευτικός φιλελεύθερος, μετά πέρασα μια Αριστερή Παρένθεση μισού αιώνα. Την κλείνω τώρα. Χαίρετε!». 

4) Γιάννης Λοβέρδος: Η χαρά των fake news 

«Η αληθινή δημοσιογραφία καλείται σήμερα, φίλες και φίλοι, να επιτελέσει έναν σημαντικό ρόλο. Να αποκαθιστά την αλήθεια και να φωτίζει το ψέμα απ’ όπου κι αν αυτό προέρχεται…» είχε δηλώσει στις αρχές του 2019 ο Κυρ. Μητσοτάκης. Απότοκο της δήλωσής του ήταν ότι έπειτα από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ως υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ τον δημοσιογράφο Γιάννη Λοβέρδο. Τον άνθρωπο που αναπαράγει fake news χωρίς διασταύρωση και… αιδώ.

Η πλέον κραυγαλέα περίπτωση ήταν όταν κοινοποίησε φωτογραφία του ηθοποιού Σωτήρη Καλυβάτση από εμφάνισή του στη σατιρική τηλεοπτική εκπομπή «Α.Μ.Α.Ν.» όπου υποδυόταν τον ζωγράφο «Μαέβιους Παχατουρίδη». Ο λόγος αυτής της κοινοποίησης ήταν ότι ο Λοβέρδος θεώρησε πως ο Καλυβάτσης είναι ο… Γάλλος οικονομολόγος Σερζ Λατούς: «Αυτός είναι ο γάλλος οικονομολόγος Σερζ Λατούς, που θαυμάζουν ο Τσίπρας και οι σύντροφοι του; … Τι ζούμε, φίλοι; Δεν μπορεί να είναι πραγματικά όλα αυτά. Μάλλον βιώνουμε κάποιον συλλογικό, ψυχεδελικό εφιάλτη…».

Είχε επίσης δημοσιεύσει φωτογραφία ενός ηλικιωμένου άντρα ο οποίος τρέχει προσπαθώντας να ξεφύγει από τρεις άντρες των ΜΑΤ που τον καταδιώκουν, στηλιτεύοντας την κυβέρνηση, αν και η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Ιούνιο του 2011. Είχε δημοσιοποιήσει το επώνυμο της Ηριάννας, διερωτώμενος εάν είναι αλήθεια ότι είναι συγγενής του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη –γεγονός που φυσικά δεν ίσχυε–, ενώ είχε αναπαραγάγει συνωμοσιολογικά σενάρια, διερωτώμενος αν αληθεύει ότι ο Αλ. Τσίπρας πήγε με γιοτ διακοπές στις Μαλδίβες και ο Πάνος Καμμένος «κινητοποίησε πολεμικά και τις ΟΥΚ για να τον συνοδέψουν». Ούτε εκεί έπεσε μέσα…

Παράλληλα, εκφράζει και πολιτικές, ακροδεξιές απόψεις: «Η Ελλάδα είναι η τελευταία αριστερή χώρα στην Ευρώπη, όπου γίνονται ήρωες ο Γρηγορόπουλος και ο Φύσσας… Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που τον ξέρω καιρό, μου είναι συμπαθής. Ανθρώπινα μου είναι συμπαθής. Πολιτικά διαφωνώ μαζί του, δεν διαφωνώ ανθρώπινα».

Το ερώτημα που εγείρεται είναι κατά πόσο πρόκειται για συστηματικό ψεύτη ή αν απλώς θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να… ασκήσει αντιπολίτευση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης τοποθετώντας τον στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τον επιβράβευσε γι’ αυτήν του τη στάση, παρότι εμφανίζεται ως πολέμιος των fake news. 

5) Χρήστος Σκαλούμπακας: Φαράγγια και γέφυρες 

Μπορεί να μην αποτελεί μέλος της ΝΔ εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα, ωστόσο η διαγραφή του Χρήστου Σκαλούμπακα, γιου του βασανιστή των εξόριστων στη Μακρόνησο Παναγιώτη Σκαλούμπακα, φαντάζει υποκριτική. «Την δεξιά που ξέρατε να την ξεχάσετε! Η Ν.Δ. θα πάρει 40% και αυτή τη φορά θα γαμήσει κομμουνιστικές κωλοτρυπίδες… Οτι δεν σας έκανε ο πατέρας μου το 47-48, θα σας κάνω εγώ ανθελληνικά καθίκια»: Αυτό ήταν το αντικομμουνιστικό παραλήρημά του που προκάλεσε τη διαγραφή του από τη ΝΔ, εντούτοις ο ίδιος επιμένει πως «ο Χρήστος Σκαλούμπακας ΕΙΝΑΙ η Νέα Δημοκρατία». Απαντώντας σε σχόλιο της Ελίζας Βόζενμπεργκ, που τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του, ο Σκαλούμπακας ανέφερε: «Τέτοια μαλακία σας δέρνει από το 1974! Να είστε αδελφωμένοι με κομμουνιστές για να σας κρεμάσουν μια ώρα αρχύτερα…».

Εχει εμφανιστεί ως αρνητής των βασανιστηρίων στη Μακρόνησο – αν και είχε αναφέρει ότι ο πατέρας του «σε 15 μήνες στη Μακρόνησο ιδεολογικά σας έκανε τον κώλο φαράγγι της Σαμαριάς»–, θεωρεί πως την κοινωνία «την έχει αλώσει ο μαρξισμός», ενώ σε παλαιότερη ανάρτησή του έγραψε ότι «η Ν.Δ. θα μπορέσει να κυβερνήσει απρόσκοπτα και με πυγμή μόνο συμμαχώντας με τη Χ.Α… ο Κυριάκος καλό είναι να αρχίσει να ρίχνει γέφυρες μέσω του Αδωνι προς τη Χρυσή Αυγή…».

Ολα αυτά δεν είχαν πειράξει τόσο καιρό τη ΝΔ, παρά μόνο τώρα, σε προεκλογική περίοδο, ώστε μέσω της διαγραφής Σκαλούμπακα ο Κυρ. Μητσοτάκης να παρουσιαστεί ως «ενωτικός». 

6) Μπάμπης Παπαπαναγιώτου: Ενας άριστος… λεξιπλάστης 

Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη, είναι πολύ γνωστός για… την ευπρέπειά του. Προβαίνει αρκετά συχνά σε αδιανόητους χαρακτηρισμούς εναντίον χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τους οποίους συνήθως αποκαλεί «τιποτάκια». Λεξιπλάστης. Ακολουθούν μερικές από τα πιο χαρακτηριστικές δημοσιεύσεις του: «Ρε βλήτο γράφεις πίπες… Τιποτάκι απλώς σε εκθέτω –κι άλλο και σε γλεντάω… Πονάς πολύ; Οι αιμορροΐδες είναι. Δεν είναι τίποτα… Πήγαινε στον Πολάκη και στον Κώστα. Ξέρουν… Αει σα πέρα πορδή… Πόσο βλάκας μπορεί να είσαι; Είσαι ασύγκριτο σούργελο… Καθίκι σ’ έσκισα το εννοώ… Πόσο πολύ πονάς και πόσο μ αρέσει!».

Είχε αφήσει υπόνοιες για ευθύνη του τότε υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος με το πλοιάριο στην Αίγινα το 2017. Με αφορμή τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ συμφώνησε με σχόλιο του δημοσιογράφου Σάκη Μουμτζή ότι την περίοδο λήψης των επίμαχων δανείων υπεύθυνος των οικονομικών της ΝΔ ήταν «ο αγαπημένος σας, Προκόπης Παυλόπουλος», κάτι που δεν ισχύει. Η αριστεία σε όλο της το μεγαλείο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter