Και νέα απευθείας ανάθεση 150.000 ευρώ από τη Σοφία Νικολάου σε… ίδια εταιρεία

Και νέα απευθείας ανάθεση 150.000 ευρώ από τη Σοφία Νικολάου σε… ίδια εταιρεία

Πρωτοφανές! Ακόμη μια ανάθεση προμήθειας που υπογράφηκε από την γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, αποκαλύπτει σήμερα το documentonews.gr

Στο Documento της περασμένης Κυριακής, εξετάστηκαν 11 παρεμφερείς αποφάσεις αναθέσεις που υπέγραψε η Σοφία Νικολάου από τις αρχές της πανδημίας για την προμήθεια υγειονομικού υλικού στις φυλακές και την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Συμβάσεις συνολικού κόστους 1.747.935,6 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, από την εξέταση των οποίων προέκυπταν μεταξύ άλλων ανατιμήσεις ακόμη και 454%, απευθείας αναθέσεις σε νεοσύστατες εταιρείες ή σε άλλες που αλλάζουν το καταστατικό τους λίγες ημέρες προτού υπογράψουν σύμβαση, ακόμη και σε… παντοπωλείο.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί. Στις 4 Δεκεμβρίου του 2020, η Σοφία Νικολάου υπέγραψε απόφαση ανάθεσης για την προμήθεια «προστατευτικών μασκών προσώπου πολλαπλής χρήσης ΚΝ95 (91.300 τεμαχίων προστατευτικών μασκών προσώπου πολλαπλής χρήσης ΚΝ95 με λαστιχάκι πίσω από το αυτί) για την κάλυψη αναγκών όλων των καταστημάτων κράτησης της χώρας και του ΙΑΑΑ Βόλου στην εταιρεία NEW OPTICAL SOLUTIONS Ε.Ε.». Το κόστος της προμήθειας ανέρχεται σε 147.102,56 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 6%, ενώ η κάθε μάσκα κοστολογήθηκε στα 1,52 ευρώ.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/12/16/5fda4282825e6360c33906e2.pdf

Αξίζει να σημειωθεί πως η λιανική ηλεκτρονική αγορά μασκών KN95 κοστολογείται περίπου στα ίδια επίπεδα –σε κάποιες περιπτώσεις είναι και αρκετά χαμηλότερη-, συγκριτικά με την κοστολόγηση που πραγματοποιήθηκε από την γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής για χονδρική πώληση σχεδόν 100 χιλιάδων μασκών αυτού του τύπου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μπορεί κανείς να εντοπίσει μάσκες ΚΝ95 που να κοστίζουν ακόμη και 1,05 ευρώ η 1,20 ευρώ έκαστη.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Σοφία Νικολάου ανέλαβε την προμήθεια υγειονομικού υλικού στις φυλακές. Στις 3 Δεκεμβρίου του 2020, μια ημέρα πριν δηλαδή από όταν δημοσιεύθηκε η προαναφερθείσα σύμβαση, η Σοφία Νικολάου υπέγραψε ακόμη μια απόφαση ανάθεσης, βάσει της οποίας ανατέθηκε η προμήθεια 7.940 κουτιών των 100 τεμαχίων γαντιών νιτριλίου μίας χρήσης για την κάλυψη των αναγκών των φυλακών στην εταιρεία New Optical Solutions ΕΕ προς 147.287 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 6%. Το κόστος του καθενός από τα 7.940 κουτιά ανήλθε στα 17,5 ευρώ. Ως αποτέλεσμα η εταιρεία «NEW OPTICAL SOLUTIONS Ε.Ε.» βάσει δύο αποφάσεων που εκδόθηκαν την ίδια ημέρα, έλαβε συνολικά το ποσό των 294.389,56 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Το «βινιτρύλιο» και τα γάντια της Σοφίας Νικολάου

Ο πρώην αναπληρωτής Υγείας Π. Πολάκης κοινοποίησε μια άλλη σύμβαση που δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2020 και υπογράφηκε από τον προϊστάμενο του κλάδου διαχειριστικής – τεχνικής υποστήριξης και πληροφορικής του αρχηγείου της ΕΛΑΣ. Αυτή η σύμβαση αφορούσε την προμήθεια ίδιου τύπου γαντιών και, όπως προκύπτει από αυτή, κάθε κουτί –περιείχε επίσης 100 ίδια γάντια– τιμολογήθηκε στα 8,85 ευρώ.

Σε απάντηση που εξέδωσε η Σ. Νικολάου έκανε λόγο περί «δήθεν σκανδάλου», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η επίμαχη εταιρεία κατέθεσε τη χαμηλότερη τιμή καθώς και ότι η τιμολόγηση ήταν αυξημένη επειδή «η ζήτηση είχε αυξηθεί κατακόρυφα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter