Και νέα διακοπή στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση του Noor 1

Και νέα διακοπή στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση του Noor 1

Ο ισοβίτης Γιαννουσάκης, που όπως είπε ο συνήγορος του είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας, ενώ θα έπρεπε ενόψει των συνεδριάσεων του δικαστηρίου να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Παραπονέθηκε μάλιστα και για αδυναμία επικοινωνίας με τον συνήγορο του. Είπε ότι η Χαλκίδα , δηλαδή η απόσταση, βάζει προσκόμματα στην επαφή του με τον συνήγορο του.

“Προσκόμματα βάζει ο ίδιος” έλεγαν στο Documento πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ξεκαθάριζαν πως είναι πάγια τακτική όταν μεσολαβούν μεγάλες διακοπές σε μία δίκη – όπως εν προκειμένω- οι κατηγορούμενοι οι οποίοι είναι κρατούμενοι σε κοντινές φυλακές όπως είναι αυτές τις Χαλκίδας να γυρνάνε πίσω.

Το αποτέλεσμα πάντως των παραπόνων Γιαννουσάκη ήταν να διακοπεί για τις 21 Ιανουαρίου η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση χωρίς να καταστεί εφικτό να ξεκινήσει η κατάθεση βασικού μάρτυρα, που είναι από εκείνους που γνωρίζουν πολλά για το φορτίο των 2,1 τόνων ηρωίνης και την επιχείρηση κατάσχεσης τους.

Πρόκειται για τον αξιωματικό του λιμενικού, Γιώργο Κατσούλη, για την εξέταση του οποίου εμφανίστηκε να μην είναι έτοιμη η πλευρά του Ευθύμιου Γιαννουσάκη,που υποστήριξε ότι η κράτηση του στις φυλακές Χαλκίδας , απ΄όπου μετάγεται για τη δίκη, βάζει προσκόμματα στην επικοινωνία του με το συνήγορο του.

Απ΄ την πλευρά του μάλιστα ο συνήγορος του, Γιάννης Γλύκας, έκανε λόγο για επιλεκτική μεταχείριση καθώς οι υπόλοιποι εκ των κατηγορουμένων που είναι κρατούμενοι παραμένουν στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές, ο …αδικημένος κρατούμενος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Χαλκίδας στον Κορυδαλλό τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης κατά τη διάρκεια των οποίων δεν υπάρχει καταγραφή επίσκεψης του από τον συνήγορο του.

Και η εισαγγελέας της έδρας Βασιλική .Βλάχου, αναφερόμενη στο ζήτημα παραδέχτηκε ότι οι άλλοι κρατούμενοι που παραμένουν στον Κορυδαλλό “φιλοξενούνταν” σε πολύ πιο μακρινά καταστήματα κράτησης από αυτό της Χαλκίδας..Είπε χαρακτηριστικά η κ.Βλάχου:

“Από έρευνα που έκανα πράγματι διαπίστωσα ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος μετήχθη με προφορική εντολή στη Χαλκίδα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του που συνέχισαν να κρατούνται στον Κορυδαλλό, οι οποίοι βέβαια θα μου πει κανείς ότι προέρχονται από φυλακές που είναι πολύ πιο μακριά από τη Χαλκίδα η οποία βέβαια δεν είναι και δίπλα”.

Παράλληλα η εισαγγελέας , είπε ότι ζήτησε να μάθει ποιος έδωσε την προφορική εντολή και ότι χθες έλαβε ένα έγγραφο από τις φυλακές που την ζητούσαν να υπογράψει την επαναμεταγωγή του κατηγορούμενου Γιαννουσάκη στη Χαλκίδα.

“Και εγώ – συνέχισε η κ.Βλάχου- τους απάντησα σε ποια μεταγωγή αναφέρεστε σε αυτήν της 21ης Δεκεμβρίου ή στην σημερινή; Πράγματι εδώ έχουμε παραβίαση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων του κατηγορουμένου και προτείνω να γίνει διακοπή της δίκης μέχρι τις 21 Ιανουαρίου για να μπορέσει να έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο του “

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter