Και νέα καταδίκη του Παναγιώτη Βλαστού για κύκλωμα εκβιαστών

Και νέα καταδίκη του Παναγιώτη Βλαστού για κύκλωμα εκβιαστών

Η καλή του συμπεριφορά μέσα στις φυλακές…

Δικαστήριο αναγνώρισε στον γνωστό ποινικό το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχει υποπέσει σε παράπτωμα μέσα στη φυλακή ενώ φοίτησε και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Του επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Η υπόθεση για την οποία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας έκρινε ενόχους τους 12 από τους 26 κατηγορούμενους αφορούσε σε έκνομες δραστηριότητες με έδρα του κυκλώματος τις …φυλακές Κορυδαλλού.

Στους καταδικασθέντες επιβλήθηκαν ποινές από 30 μήνες φυλάκιση έως 20 χρόνια κάθειρξη για αδικήματα ( που αποδόθηκαν κατά περίσταση) όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, εκρήξεις κ.α.

Στη δράση του κυκλώματος, για το οποίο πληροφορίες στις αρχές έδωσε η Λίτσα Βλαστού, ξαδέρφη του Παναγιώτη Βλαστού, αποδόθηκαν μεταξύ άλλων εγκληματικών ενεργειών η επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που είχε δικάσει την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου καθώς και οι εκρήξεις, με απώτερο σκοπό τον εκβιασμό, στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου και της αδελφής του.

Οι ένοχοι

Το δικαστήριο επέβαλε:

Στον κατηγορούμενο, Γιάννη Σκαφτούρο, ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Στην Λίτσα Βλαστού η οποία την οποία ο Παναγιώτης Βλαστός κατηγορεί ότι του «έφαγε» 1,5 εκ. ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, κάθειρξη 14 ετών καθώς της αναγνωρίστηκε η συμβολή της στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σε όλους τους καταδικασθέντες, πλην του Παναγιώτη Βλαστού, αναγνωρίστηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεση τους.

Επισημαίνεται ότι μεταξύ των αθωωθέντων ήταν και μία εκ των δικηγόρων του Παναγιώτη Βλαστού. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter