Και νέα ποινική δίωξη κατά του Κωνσταντίνου Φρουζή της Novartis

Και νέα ποινική δίωξη κατά του Κωνσταντίνου Φρουζή της Novartis

Ο Φρουζής διώκεται για ηθική αυτουργία σε ψεύδη βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Την ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς που διερευνά το σκάνδαλο της Novartis και αφορά σε υπερτιμολόγηση φαρμάκου το 2008, η οποία φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο.

Φυσικός αυτουργός της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του οποίου ασκήθηκε η αντίστοιχη δίωξη είναι μέλος της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου του υπουργείου Υγείας .

Συγκεκριμένα, το μέλος της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου διώκεται για ψεύδη βεβαίωση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και δυο στελέχη της NOVARTIS , δηλαδή ο Κωνσταντίνος Φρουζής αλλά και η Ιωάννα Ρούμπου διώκονται για ηθική αυτουργία από κοινού στην παραπάνω πράξη.

Η δίωξη αφορά στην τιμή του φαρμάκου eucreas για τον ζαχαρώδη διαβήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2008 το -κατηγορούμενο πλέον- μέλος της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου φέρεται να βεβαίωσε ψευδώς ότι το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν ακριβότερο κατά περίπου 14 ευρώ σε σχέση με την πραγματική του τιμή. Το αποτέλεσμα, ήταν να προκληθεί μεγάλη ζημιά σε βάρος του δημοσίου.

Διαβάστε επίσης για την πρώτη κακουργηματική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του Κωνσταντίνου Φρουζή 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter