Και νέα σύλληψη πρώην στενού συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου

Και νέα σύλληψη πρώην στενού συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου

Ο Κυριάκος Μάγειρας, πρώην συνεργάτης του αποθανόντα προσφάτως επιχειρηματία, πρώην στέλεχος της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου και πρώην μέλος του διοικητικού του ομίλου Marfin, συνελήφθη το πρωί, στην Αθήνα, σε εκτέλεση εντάλματος των κυπριακών αρχών, για συμμετοχή στην υπόθεση χρηματισμού του τέως κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κυριάκος Μάγειρας φέρεται να έδωσε την εντολή για λογαριασμό του Ανδρέα Βγενόπουλου, ώστε να μεταφερθεί στον λογαριασμό εταιρίας του Χριστοδούλου χρηματικό ποσόν περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Τα χρήματα, σύμφωνα πάντοτε με το κατηγορητήριο, μεταφέρθηκαν από λογαριασμό της εταιρίας Focus του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα, τον οποίο οι Κύπριοι θεωρούν «αχυράνθρωπο» του Βγενόπουλου, από κατάστημα της Marfin Bank στο Μαρούσι. Όπως αναφέρουν οι κυπριακές αρχές, σκοπός της δωροδοκίας του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου ήταν να κάνει τα στραβά μάτια, ώστε ο Βγενόπουλος να πάρει τη Λαϊκή Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι για τον χρηματισμό του Χριστοδούλου κατηγορούνται ο Κυριάκος Μάγειρας, ο Μιχάλης Ζολώτας, ο ίδιος ο Χριστοδούλου, η κόρη του, ο γαμπρός του και τρεις εταιρίες: Η εταιρία του Χριστοδούλου, η εταιρία Focus του Ζολώτα, από τον λογαριασμό της οποίας μεταφέρθηκε το επίμαχο ποσό και η MIG. Για την υπόθεση κατηγορείτο και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ωστόσο η ποινική δίωξη εναντίον του έπαυσε, λόγω του ξαφνικού θανάτου του.

Ο Κυριάκος Μάγειρας οδηγείται γα τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Αθηνών.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter