Και νέες δικογραφίες για fake news σχετικά με την πανδημία του κορονοιού

Και νέες δικογραφίες για fake news σχετικά με την πανδημία του κορονοιού

Είκοσι άτομα εμπλέκονται συνολικά στις δύο νέες δικογραφίες που σχηματίστηκαν για τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, μέσω διαδικτύου, για τον κορονοϊό.

Και οι δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρίσκονται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Η πρώτη δικογραφία αφορά σε δράστες αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προέτρεπαν τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό αλλά ούτε και να επιτρέπουν στα παιδιά τους να πηγαίνουν στα σχολεία τους με μάσκες.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα μέσω της οποίας όχι μόνο διαδίδονταν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την πανδημία αλλά αναρτώνταν και προτροπές προς τους πολίτες να μην συμμορφώνονται με τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Τα στοιχεία του διαχειριστή της ιστοσελίδας έχουν ταυτοποιηθεί καθώς και τέσσερα ακόμα προσώπων.

Σε κατ’ οίκον έρευνα της αστυνομίας έχουν βρεθεί και κατασχεθεί ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και αποδείξεις συναλλαγών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter