Και νέο δωράκι της κυβέρνησης στα καταχρεωμένα ΜΜΕ και στους φίλους εκδότες

Άλλο ένα δωράκι στους εκδότες και κυρίως σε αυτούς που χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Για να εξυπηρετήσουν τους εκδότες που τους βοήθησαν προεκλογικά και τους βοηθούν μετεκλογικά αλλάξανε την υπουργική απόφαση για την ενίσχυση των εφημερίδων ώστε ακόμη και μη ενήμερες ασφαλιστικά, φορολογικά επιχειρήσεις και εκδότες που χρωστάνε στους εργαζόμενους 2,3,4,5 και 6 μήνες να μπορούν να χρηματοδοτηθούν. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τώρα που είναι πρωθυπουργός να βγάλει την υποχρέωση στους εκδότες και προσπαθεί με όλους τους τρόπους να τους βοηθήσει. Σε πρώτη φάση τους απήλλαξε από την κατάθεση πόθεν έσχες, ενώ οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτούς έχουν αυτή την υποχρέωση, με άμεσο αποτέλεσμα τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από μαύρο χρήμα. 

Με τις αλλαγές αυτές αντί να ενισχύσει τις υγιείς επιχειρήσεις η κυβέρνηση επιβραβεύει όσους χρωστάνε. 

Πριν μάλιστα την απόφαση έδωσαν παράταση στην υποβολή φακέλων που προέβλεπε ο νόμος. 

Τελικά είναι φανερό ποιον εξυπηρετούν. 

Μα όσους εκδότες χρωστάνε στο Δημόσιο εκατομμύρια και έχουν απλήρωτους εργαζόμενους κάτι μήνες.

Αλλά και για τον φίλα προσκείμενο σε αυτήν «Φιλελεύθερο» έχει ένα δωράκι η κυβέρνηση. 

κατεβάζει το όριο λειτουργίας μιας εφημερίδας στους 18 μήνες από τους 24 που ήταν μέχρι σήμαρα.

Για αυτό γιατί; Γιατί η συγκεκριμένη εφημερίδα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 20 Νοεμβρίου 2017. Δεν έχει γιορτάσει τα δεύτερα της γενέθλια αλλά έχει κλείσει τους 18 μήνες. 

Με πιο φωτογραφική διάταξη πεθαίνεις!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.