Και ο φτωχός φτωχότερος…ο πλούσιος Πλουσιότερος…*

Και ο φτωχός φτωχότερος…ο πλούσιος Πλουσιότερος…*

Με μία μικρή προσαρμογή στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλης ΕΧΘΡΟΣ ΛΑΟΣ και την επικαιροποίηση του σε Εχθρούς του λαού μπορούμε να σχηματίσουμε το ψηφιδωτό που δημιουργεί η Νέα Δημοκρατία πάνω στις ράγες που δημιούργησε η πανδημία του Κορονοϊού.

Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι τα κίνητρα και η δεξαμενή σκέψης του Μεγάρου Μαξίμου δεν περιορίζονται μόνο στην αντιμετώπιση της υγειονομικής πανδημίας. Το αποδεικνύουν καθημερινά είτε με αυτά που κάνουν είτε με αυτά που παραλείπουν.

Σε χρόνο ρεκόρ έχουν καταστρώσει ένα στρατηγικό σχέδιο να εξουδετερώσουν κάθε αντίθετη πολιτική έκφραση και πρόταση που θα ανέκοπτε ανεξαρτήτως Κορονοϊού το αρχικό τους σχέδιο.Να τελειώνουν μία και καλή με την εκδοχή μίας Αριστεράς που κερδίζει το στοίχημα της πραγματικής αλλαγής του τόπου μας.

Ενόχλησε αφάνταστα το γεγονός ότι οι μη νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας κατάφεραν παρά την απειρία τους, να βγάλουν την Ελλάδα από το σπιράλ της σκληρής φτώχιας και της αναξιοπρέπειας. Και κυρίως το πέτυχαν χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους.

Προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως μια κοντινή εκδοχή της δικής του αντίληψης για την εξουσία αλλά δεν το καταφέρνουν. Για έναν απλό λόγο. Γνωρίζει και ο πιο σκληρός δεξιός ότι 4,5 χρόνια δεν υπήρξε κάποιος που να συνεχίσει την συνταγή τους. Πέντε ευρώ για την χώρα και πέντε ευρώ για την τσέπη μας.

Σε αυτή την υστερία που τους έχει κυριεύσει, δεν φείδονται λάσπης, γενικοτήτων, ακραίων και άστοχων συμψηφισμών, παραπληροφόρησης.

Αρκεί να γκριζάρουν την διακυβέρνηση της Αριστεράς και να αποτρέψουν την επιστροφή της στην εξουσία.

Έτσι εξηγείται η εγκληματική σπουδή τους να αρχίσουν, αυτό που ήξεραν πάντα να κάνουν καλά, το αλισβερίσι και τις μπίζνες ακόμη και μέσα στην πιο σκληρή δοκιμασία του λαού με αφορμή την Πανδημία. Να ξαναχτίσουν τους δεσμούς με ένα οικονομικό παρακράτος που δεν ταΐστηκε για 4,5 χρόνια.

Δεν τους σταματάει τίποτε, καμία κριτική, καταγγελία, αποκάλυψη. Έχοντας εξαγοράσει μια πρωτοφανή επικοινωνιακή ασυλία που συνοδεύεται και από σχεδόν εμετική κολακεία, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ για τον ιό αλλά ΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος των συμβούλων, του επιτελείου και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να ξεμπερδεύει με την Αριστερά, ιδιαίτερα όσο η Αριστερά είναι μπερδεμένη στα ταυτοτικά της διλλήματα και ολιγωρίες.

Η Ευθύνη μας και θα το πω όσο πιο καθαρά το νοιώθω, είναι να αντιμετωπίσουμε την Κυβέρνηση ως αυτό που είναι και αυτό που προσπαθεί να πετύχει.

Επιχειρούν να κλέψουν 80 εκατομμύρια και εμείς διστάζουμε να το χαρακτηρίσουμε απάτη και κλοπή.

Οδηγούν την χώρα σε καθολική χρεωκοπία της οικονομίας και της εργασίας και εμείς δεν θέλουμε να το περιγράψουμε όπως βλέπουμε ότι θα συμβεί. Οι εργαζόμενοι θα πεινάσουν, οι επιχειρηματίες θα καταστραφούν, οι δημόσιες λειτουργίες θα θεωρούνται όλο και περισσότερο, περιττές, οι φτωχοί θα πρέπει να επιβιώνουν με δική τους ευθύνη και η απόσταση μεταξύ εύπορων και φτωχών θα μοιάζει με την απόσταση που χωρίζει την Νέα Δημοκρατία από την αλήθεια και την εντιμότητα.

Δεν φοβάμαι να με πούνε λαϊκιστή. Φοβάμαι την στιγμή που δεν θα ξέρω τι να απαντήσω όταν ο εξαθλιωμένος πολίτης θα με ρωτήσει: Και εσείς τι κάνατε τότε; Γιατί δεν τα λέγατε με το όνομα τους;

Στην Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατία ήταν πάντα ένα πεδίο δράσης που πρώτα θα έπρεπε να εξυπηρετεί την ίδια και δευτερευόντως τον λαό. Τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει τώρα;

Μία ολομέτωπη μάχη με καθαρά λόγια και ένταση δεν αποτελεί έκπτωση πολιτικής αισθητικής, εθνικής συναίνεσης και σοβαρής αντιπολίτευσης. Τα λόγια δεν πληγώνουν την Δημοκρατία και την προκοπή του λαού μας. Οι πράξεις τους οδηγούν την Ελλάδα στην μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων ετών. 

 *από τον Εχθρό λαό του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Ο Χρήστος Γιαννούλης είναι δημοσιογράφος – βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter