Και ο Καμίνης κατά Φώφης: Η συμφωνία για το Μακεδονικό είναι καλή

Και ο Καμίνης κατά Φώφης: Η συμφωνία για το Μακεδονικό είναι καλή

Λίγες ώρες μετά το νυχτερινό… θρίλερ της άκαρπης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, ένα – ένα τα ηγετικά στελέχη του φορέα – πλην της Φώφης Γεννηματά, φυσικά – παίρνουν θέση υπέρ της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής και της σκοπιανής κυβέρνησης για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. 

Μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη, που πήρε σαφείς αποστάσεις από την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στην ομιλία του στη Βουλή, και ο Γιώργος Καμίνης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει ότι «η συμφωνία για το Μακεδονικό είναι καλή, όχι γιατί δεν έχει ατέλειες», όπως διευκρινίζει, «αλλά γιατί και οι δύο πλευρές μετακινήθηκαν σημαντικά». Και καταλήγει πως «έτσι γίνονται οι συμβιβασμοί, έτσι προχωρούν ειρηνικά οι λαοί».

Ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ υπενθυμίζει ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν καλείται να αποφασίσει. «Έχει το χρόνο για μια συζήτηση ψύχραιμη», όπως αναφέρει, «καθώς το Μακεδονικό ζήτημα αγγίζει ευαίσθητες πτυχές για πολλούς συμπατριώτες μας». Και προσθέτει με νόημα ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξεκινήσουμε από δύο κοινές παραδοχές: «Κανείς δεν είναι πιο πατριώτης ή πιο ορθολογιστής από τον άλλο. Η αρχική συμφωνία είναι θετική σε σχέση με το παρελθόν και η ευκαιρία λύσης μεγάλη».

Γι’ αυτό και προτείνει – προφανώς, απευθυνόμενος τόσο στη ΝΔ, όσο και στο Κίνημα Αλλαγής και ειδικότερα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ – πως «αντί να κραδαίνουμε τη μεζούρα του πατριωτισμού, ας γίνει η συζήτηση του τι επιπλέον θέλουμε στη συμφωνία και πώς θα το πετύχουμε. Υπάρχει ο χρόνος, υπάρχουν και οι τρόποι».

Ο κ. Καμίνης, πάντως, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ακυρώνει κάθε συζήτηση» και χαρακτηρίζει επικίνδυνο «να γίνονται δηλώσεις από επίσημους παράγοντες και στις δύο χώρες ότι ‘’σε αυτή τη συμφωνία οι άλλοι τα παίρνουν όλα’’. Αυτό είναι μήνυμα αδιαλλαξίας και κουτοπονηριάς». Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «διχάζει, γιατί είναι και η ίδια διχασμένη, αφού καταδικάζει τον εθνολαϊκισμό, λησμονώντας ότι ο αρχιερέας του εθνολαϊκισμού εγκαταβιώνει στους κόλπους της». Και αναφέρει ότι «χρησιμοποιεί το Μακεδονικό για να ‘’περάσει’’ χωρίς τριγμούς το μεσαιωνικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Καμίνης στρέφεται και κατά της ΝΔ, λέγοντας πως δεν πρέπει να πλειοδοτήσουμε «στην εθνικιστική υστερία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ξεπουλά τις προηγούμενες θέσεις της για τριάκοντα αργύρια εξουσίας». Και υπενθυμίζει ότι «ο πάγιος υποκινητής των ‘’αγανακτισμένων’’ στη χώρα μας υπήρξε η δεξιά, ήδη από την εποχή των ‘’ταυτοτήτων’’ και στη συνέχεια του αντιμνημονιακού πολέμου, τον οποίο η ίδια εκήρυξε το 2010»! Ως προς το τελευταίο, πάντως, είναι ο μόνος που το είπε ξεκάθαρα, αφού για την Φώφη Γεννηματά οι αγανακτισμένοι είναι… πατέντα του ΣΥΡΙΖΑ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter