Και ο Μητσοτάκης σιωπά…

Και ο Μητσοτάκης σιωπά…

Πολύ περίεργα πράγματα γίνονται στη χώρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μπορεί ο Ερντογάν να πήρε τα’ άρματα και να ξαναβγάζει τα γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο, να αποκαλύπτει ότι του ζήτησε η Μέρκελ ανάπαυλα μερικών εβδομάδων, να ‘χουμε συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αποφασίσει να ενημερώσει επισήμως τα κόμματα για το τι γίνεται, για το τι έγινε και για το ποια είναι η συμφωνία.

Αρκούμεθα σε πληροφορίες και εκτιμήσεις.

Μόνον που η Εξωτερική Πολιτική δεν μπορεί να βασίζεται σε εκτιμήσεις, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν και τα επίσημα έγγραφα τα οποία δεν αποκαλύπτονται έγκαιρα για να ληφθούν και οι θέσεις και αποφάσεις.

Για μια ακόμη φορά ο κύριος Μητσοτάκης κάνει μια κίνηση στη διεθνή σκακιέρα χωρίς να δίνει λογαριασμό και χωρίς να ενημερώνει.

Μόνον που κάποια στιγμή θα κληθεί να στηρίξει τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, όταν τα τουρκικά γεωτρύπανα την αμφισβητήσουν και φτάσουν μέσα στο χώρο της.

Τότε, θα πρέπει να πάρει την απόφαση:

  • Ή να την διαγράψει (τη συμφωνία) με την απραξία.
  • Ή να την τιμήσει με την στρατιωτική παρουσία και τη διπλωματική εγρήγορση.

Μόνον που σε όλη αυτή την «ιστορία» και ενώ σίγουρα θα ζητήσει τη στήριξη όλων, αγνοεί τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών.

Βέβαια, χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς υπέγραψαν και ποιος παίζει παιχνίδι ή θέατρο θα πρέπει να βάλουμε έναν αστερίσκο.

Στη διεθνή σκακιέρα οι προθέσεις δεν κρίνονται εξετάζοντας μία και μόνη κίνηση…

Το θέμα είναι αν και ποιοι στόχοι επιτυγχάνονται μετά από πολλές κινήσεις… Και τότε θα φανεί ποιος παίκτης την είχε πατήσει και ιδιαίτερα αν το παιχνίδι ήταν σικέ…

Γιατί ποτέ η κορυφή του παγόβουνο δεν δείχνει τον όγκο του…

Αλλά μπορείς να τον υποψιαστείς…

Τέλος, αν δεν γίνονται όλα αυτά για τα μάτια του κόσμου με στόχο και τους δύο κερδισμένους και το Αιγαίο χωρισμένο, καλό είναι να ενημερώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς…

Αλλιώς όλοι και δίκαια θα υποψιάζονται…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter