Μην το χάσετε

Και ο Θεός έπλασε τους τρανς, στο HOT DOC, την Κυριακή με το Documento

Ένα αναλυτικό αφιέρωμα με αφορμή το νόμο για την αναγνώριση της αλλαγής ταυτότητας φύλου και για τις εκφάνσεις του φύλου και της σεξουαλικότητας. Μια ιστορική περιδιάβαση από τα χρόνια της απελευθερωτικής οργής του ΑΚΟΕ μέχρι το σημερινό πολυποίκιλο τοπίο των οργανώσεων του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ κινήματος.

Οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας που στο σύνολο τους δηλώνουν την άγνοια μεγάλης μερίδας του κοινού γύρω όχι μόνο από το τι αφορά ο νέος νόμος για την ταυτότητα φύλου αλλά και σε ποια άτομα απευθύνεται καθώς κι ένα πολύτιμο, χρήσιμο λεξικό γύρω από τις έννοιες και τους ορισμούς της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Και ακόμα, οι διασημότερες τρανς της υφηλίου, οι σημαντικότερες ακτιβίστριες, προσωπικές μαρτυρίες γονιών ίντερσεξ παιδιών, καθώς και η επιστημονική τεκμηρίωση μέσα από τη θέση ειδικού ψυχολόγου-σεξολόγου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.