Και οι επιτυχίες της Κεραμέως συνεχίζονται: Εμπρός… πίσω στα βιβλία της Ιστορίας

Και οι επιτυχίες της Κεραμέως συνεχίζονται: Εμπρός… πίσω στα βιβλία της Ιστορίας

Με μία δήλωση που δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της κυβέρνησης να γυρίσει τη χώρα σε… άλλες εποχές, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή που παραχώρησε, συνέδεσε τη σχολική ιστορία με την «εθνική διαπαιδαγώγηση».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στόχος της είναι η σχολική ιστορία «να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα» αλλά «να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση». Μία αναχρονιστική άποψη που αν τεθεί σε εφαρμογή θα γυρίσει τη χώρα σε εποχές ’60.

Ίσως θα πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι ο ακραίος συντηρητισμός θα είναι η «σφραγίδα» της νέας κυβέρνησης σε μία σειρά από κρίσιμα πεδία της κοινωνικής ζωής.

Προφανώς στο μυαλό της κ. Κεραμέως η ελληνική παιδεία θα πρέπει να γυρίσει στις εποχές των «ιεροδιδασκάλων» -όπως έχει αναφέρει και η ίδια- ενώ όσον αφορά συγκεκριμένα την ιστορία, πλέον δεν θα πρέπει να αποτελεί καταγραφή γεγονότων αλλά διαστρέβλωση για να συμφέρει εθνικά…

Επίσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha, η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι στις παρελάσεις «ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», προαναγγέλλοντας ότι αυτή η αλλαγή σε σχέση με το ισχύον καθεστώς της κλήρωσης για τα Δημοτικά θα ισχύσει από την ερχόμενη 28η Οκτωβρίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter