Και όμως: Με το νόμο Πολάκη νοσηλεύεται ο Κωνσταντίνος ως… ανασφάλιστος!

Και όμως: Με το νόμο Πολάκη νοσηλεύεται ο Κωνσταντίνος ως… ανασφάλιστος!

Συνέβη και αυτό και ίσως να αποτελεί μια ειρωνεία προς το νεοφιλελεύθερο και απάνθρωπο σύστημα αλλά και μια απάντηση σε όσους δεν θέλουν ούτε κοινωνικό κράτος, ούτε βοήθεια στους ανασφάλιστους, στους αλλοδαπούς, στους μετανάστες ή στους μη έχοντες…

Είναι μάλιστα και μια έμπρακτη απόδειξη της σημασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όχι μόνον για την υγεία των πολιτών αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.

Και βέβαια αποτελεί μια απόδειξη της ισότητας των πολιτών αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο λόγος για τον ίδιο τον Κωνσταντίνο (de Grecia) που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και δεν υπήρχε καμία πλατφόρμα με την οποία θα μπορούσε να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο, καθώς τα ιδιωτικά δεν καλύπτουν τον κορονοϊό, αφού τα έχει «προστατεύσει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Έτσι ο Κωνσταντίνος μπόρεσε να φτάσει και να νοσηλευτεί στο Αττικό Νοσοκομείο μόνον με το νόμο Πολάκη, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλύπτει ανασφάλιστους, ασχέτως χρώματος, τάξης και καταγωγής… Και να σκεφτεί κανείς πως ο νόμος αυτός είχε δεχθεί τις σοβαρές επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικό είναι πως στην εισαγωγή του στο νοσοκομείο υπάρχει κενό στην ένδειξη του ασφαλιστικού ταμείου.

Ας σημειωθεί πως ο Κωνσταντίνος θεωρείται «αλλοδαπός»…

Μια ειρωνεία αλλά ταυτόχρονα ένας ύμνος στο κοινωνικό κράτος!

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter