Και πάλι στο κόκκινο το Χρηματιστήριο Αθηνών, λίγο πριν την έξοδο στις αγορές

Και πάλι στο κόκκινο το Χρηματιστήριο Αθηνών, λίγο πριν την έξοδο στις αγορές

Σε αρνητικό πρόσημο γύρισε ο γενικός δείκτης του Χ.Α., κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά στη Λεωφόρο Αθηνών οι απώλειες είναι έντονες.

Στα επίπεδα των 845 μονάδων υποχωρεί ο γενικός δείκτης, ενώ την ανηφόρα φαίνεται να παίρνει και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου που κινείται περί το 2,35%. Αυτό, όταν κάνει το γύρο της αγοράς η πληροφορία ότι επίκειται η έκδοση επταετούς ομολόγου αύριο Τρίτη με στόχο την άντληση 2,5 δισ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει προσλάβει τις Barclays, BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale για να οργανώσουν την έκδοση.

Η πτώση στο Χ.Α., όπως φαίνεται, γίνεται και με τζίρο της τάξης άνω των 23 εκατ. ευρώ, με τους πωλητές να παίρνουν το πάνω χέρι. Τα μάτια και η προσοχή είναι στις επαφές που θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τον επικεφαλής τους ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Ο κ. Ρέγκλινγκ αναμένεται να συναντηθεί αύριο Τρίτη και με τον πρωθυπουργό. Ο Γερμανός Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας έχει επισημάνει στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, ενόψει του νομοσχεδίου για τις φοροαπαλλαγές που πρόκειται να καταθέσει στις αρχές του επόμενου μήνα η κυβέρνηση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter