Και που ‘σαι μάστορα, πιάσε και μια τυροκαφτερή…

Και που ‘σαι μάστορα, πιάσε και μια τυροκαφτερή…

Από πού να το πιάσεις και πού να τ΄αφήσεις;
Από το σταυροπόδι;

Που πήγε κι έκατσε σταυροπόδι στα δύο μέτρα απόσταση από το φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη λες και περίμενε να του φέρουν τις μπριτζόλες και το κρυμμένο, καλό, κοκκινέλι στην ταβέρνα «Τα 3 αδέλφια»; Οι «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν ενοχλήθηκαν, άραγε, από την στάση του μέσα στην εκκλησία, μπροστά από νεκρό;

Από την ομπρέλα;
Που πήρε μαζί του την ομπρέλα που δίνουν στους πελάτες τα ξενοδοχεία; Και τι ξενοδοχείο έτσι; Πεντάστερο στις Βρυξέλλες, με τα δωμάτια να κοστίζουν από 200 έως 6.200 το βράδυ. Ε, ναι. Τι θα έβγαζε «Ξενοδοχείο: Τα Βοτσαλάκια» από την Άρτα;
Ή από τις αποδοκιμασίες και τη γκρίνια του στον Κουτσούμπα;

Ο Κυριάκος να δείτε που επειδή πάνε εκατοντάδες αστυνομικοί πριν εμφανιστεί και διώχνουν τους «περιέργους» και τους «εγκάθετους» από ‘κει, πιστεύει ότι όλος ο κόσμος τον αγαπάει. Αμ, δε… Πήγε και τα άκουσε για τα καλά και μετά πήγε να γκρινιάξει στον Κουτσούμπα, ο οποίος φυσικά γέλαγε.

Πώς κάνουν καμιά φορά τα παιδάκια στις κούνιες; «Κύρια Γεωργία, ο Γιαννάκης δεν με κάνει παρέα και παίζει μόνο με τον Παύλο. Πείτε του κάτι». Έτσι κι αυτός.
Όλα αυτά θα μπορούσε να ήταν σενάριο σε επεισόδιο του Μίστερ Μπιν, αλλά δεν είναι. Είναι πραγματικότητα, συνέβησαν μέσα σε λίγη ώρα και πρωταγωνιστής είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Βραβείο θα έπαιρνε 100%.

Καμία ενσυναίσθηση.
Καμία επαφή με το περιβάλλον.
Δεν τον νοιάζει τίποτα.

*** Το καλύτερο, να ξέρετε, το χάσαμε επειδή δεν εκφώνησε επικήδειο. Είμαι σίγουρη ότι θα έλεγε για την εποχή που ήταν πολιτικός κρατούμενος και την εξορία που έζησε στο… Παρίσι. «Όπως και εσύ, έτσι και εγώ, έζησα την εξορία κι αυτό πάντα θα μας ενώνει». Φαντάζεστε τι θα γινόταν; Σας λέω, χάσαμε που δεν εκφώνησε επικήδειο.

*** Αμόκ έπαθε ο Άρης Πορτοσάλτε για τις αποδοκιμασίες που άκουσε ο Κυριάκος έξω από τη Μητρόπολη, στην τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη. Τον ίδιο άμα έβριζαν, δεν θα έκανε έτσι…

*** Πάντως αποδοκιμασίες ακούστηκαν και «εντός έδρας», στα Χανιά, κατά του Μητσοτάκη. Και εκεί το ΚΚΕ είχε την ευθύνη;

*** Πληροφορίες του Documento, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν και προσαγωγή / σύλληψη ενός ατόμου που είχε το θράσος να αποδοκιμάσει την πρωθυπουργάρα μας. Ευτυχώς, ήταν εκεί η βουλεύτρια Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου και ο καθηγητής του ΕΜΠ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας, οι οποίοι ζήτησαν μετ’ επιτάσεως από τους αστυνομικούς ν’ αφήσουν αμέσως ελεύθερο το άτομο που είχαν πιάσει.

*** Στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη βρέθηκε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Κάθισε μάλιστα στην πλευρά των πολιτικών, πίσω από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και παραπλεύρως της κουμπάρας του, Ντόρας Μπακογιάννη.
Αργότερα, δε, όταν ο ιδιοκτήτης του Mega περνούσε από μπροστά του, έκανε ότι φτιάχνει το μαλλί. Πάλι καλά που δεν έσκυψε να δέσει το κορδόνια του.

*** Ο Μπογδάνος τα έβαλε και με τη Τζούλια Νόβα που αναφέρθηκε στις καλές, σύμφωνα με την ίδια, συνθήκες διαβίωσης επί ΕΣΣΔ. «Δικαιολόγησε ένα δικτατορικό, αιμοσταγές καθεστώς όπως αυτό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης», είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Είναι σαν να λέει ένας Έλληνας ότι όλα επί Χούντας ήταν καλά».

*** Καλά δεν είπε και για «τα αγνά παιδιά μέσα στο Πολυτεχνείο άνοιξαν τον δρόμο, με τις μεθοδεύσεις της CIA, για να αλλάξει η δικτατορία στην Ελλάδα και να χάσουμε την Κύπρο».

Ή δεν χαρακτήρισε και τον Ντερτιλή ως «ακέραιο πραξικοπηματία».

*** Ο Ανδρέας Λοβέρδος οργώνει τις ταβέρνες της χώρας ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ, όπως θέλει να το μετονομάσει ο ίδιος.
Με λιγοστούς ανθρώπους στο κάθε τραπέζι, αλλά με πολλά κοψίδια, κεφτεδάκια και τζατζίκια προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ότι αυτός πρέπει να ο επόμενος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ. Μα καλά ένας άνθρωπος δεν βρέθηκε να του πει ότι όλη αυτή η επικοινωνιακή καμπάνια είναι τέρμα λάθος;

*** Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά το πιο ωραίο σκηνικό του Ράλι Ακρόπολις ήταν αυτό που έπιασε το μάτι του φίλου μου, του Ιερώνυμου. Πήγε ο Πατούλης να στηθεί για φωτογράφηση στο πλάι του Κυριάκου και του Αυγενάκη, αλλά τον πήραν σηκωτό από ‘κει.

*** Γιατί τι να πρωτοσχολιάσεις για την παρουσία όμορφων κοριτσιών, ως διακοσμητικό στοιχείο, στην τελετή έναρξης; 2021 φτάσαμε ρε παιδιά. Ήμαρτον δηλαδή.

*** Αντίο Μίκη κι από μένα. Τα τραγούδια σου θα συντροφεύουν πάντα, για όσο υπάρχει Ελλάδα, τους λαϊκούς αγώνες για Δικαιοσύνη. Αντίο.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter