Και σε ελληνικά χέρια το μπασκετικό Champions League

Και σε ελληνικά χέρια το μπασκετικό Champions League

Στην Ιμπεροστάρ Τενερίφε του Γιώργου Μπόγρη η πρώτη κούπα του νέου θεσμού 

Σε ελληνικά χέρια κατέληξε το παρθενικό τρόπαιο του Champions League του μπάσκετ (BCL), αφού η θριαμβεύτρια του φάιναλ-φορ Ιμπεροστάρ Τενερίφε έχει ένα Ελληνόπουλο στη σύνθεσή της, τον Γιώργο Μπόγρη.

Μάλιστα ο 28χρονος διεθνής σέντερ αναδείχθηκε κορυφαίος ψηλός της διοργάνωσης, αφού οι εκλέκτορες τον συμπεριέλαβαν στην ιδανική πεντάδα στη θέση «5».

Ο Μπόγρης δεν έπαιξε ιδιαίτερα καλά στον αποψινό τελικό (2 πόντοι, 1/6 σουτ, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη), αλλά η ισπανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας και νίκησε την τουρκική Μπάνβιτ με 63-59.

Ο Λιθουανός Γκριγκόνις ήταν ο πρώτος σκόρερ του τελικού με 18 πόντους, ενώ ο Ουάιτ πέτυχε 14. Ο ΜVP της διοργάνωσης Θίοντορ ήταν ο καλύτερος παίκτης της Μπάνβιτ (17 π.).

Στον «ελληνικό» ημιτελικό της Παρασκευής, η Τενερίφε νίκησε τη Ρέγιερ Βενέτσια με 67-58 (Μπόγρης 10 – Μπράμος 7), ενώ η Μπάνβιτ απέκλεισε τη Μονακό με 83-74. Η ομάδα των Καναρίων Νησιών βρίσκεται στην 5η θέση της ισπανικής ΑCB με ρεκόρ 19-9, μόλις δύο σκαλοπάτια πιο κάτω από τις Βαλένθια, Ρεάλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στο Champions League από τους Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στο «παράλληλο» Eurocup, το οποίο έγινε δίχως ελληνική συμμετοχή, το τρόπαιο κατέληξε στην επίσης ισπανική Ουνικάχα Μάλαγα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter