Και σε ιδιώτες η καύση νεκρών -Τα δάκρυα της Άννας Βαγενά (Photos + Video)

Και σε ιδιώτες η καύση νεκρών -Τα δάκρυα της Άννας Βαγενά (Photos + Video)

«Λύγισε» στη Βουλή η Άννα Βαγενά, σε συζήτηση για τη δημιουργία –επιτέλους- αποτεφρωτηρίων στην Ελλάδα, θέμα που παραμένει εδώ και χρόνια «στα χαρτιά», παρά την επιθυμία των πολιτών και τις προσπάθειες της κυβέρνησης. 

Απαντώντας, νωρίτερα, σε ερώτηση της Άννας Βαγενά, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, προανήγγειλε νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να λειτουργούν εταιρείες καύσης νεκρών από ιδιώτες.

Επισήμανε ότι η σχετική δυνατότητα υπάρχει στους δήμους, αλλά επικρατούν σκοταδιστικές αντιλήψεις και γι αυτόν τον λόγο δεν έχουν ληφθεί οι ανάλογες πρωτοβουλίες. Όπως είπε, είναι υποχρέωση των δήμων να δημιουργήσουν κέντρα καύσης και γι΄αυτόν τον λόγο θα δοθούν άδειες και στους ιδιώτες.

Η Άννα Βαγενά μίλησε για την προσωπική της εμπειρία με τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία για αποτέφρωση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί εμείς να έχουμε μεσαίωνα και η Βουλγαρία όχι, λες και στη γειτονική αυτή χώρα δεν είναι θρήσκοι. Κι εγώ που σας μιλάω, προσεύχομαι καθημερινά». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter