Και στη Βουλή αποφεύγει τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης;

Και στη Βουλή αποφεύγει τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης;

Αν και είθισται ο πρωθυπουργός να είναι ο τελευταίος πολιτικός αρχηγός που μιλά στην Ολομέλεια πριν τη ψήφιση κάποιου νομοσχεδίου, σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να προηγηθεί του Αλ. Τσίπρα με φόντο όχι μόνο το σχέδιο νόμου για τη ψήφο των αποδήμων αλλά κυρίως την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αιτήθηκε από το προεδρείο της Βουλής να τοποθετηθεί στις 18:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η απάντηση ήταν αρνητική.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αιτιολογία του προεδρείου ήταν πως ο πρωθυπουργός θέλει να προηγηθεί επειδή έχει μια ανειλημμένη υποχρέωση και συγκεκριμένα να δώσει συνέντευξη. Έτσι, στις 18:55, μετά την ομιλία της Φ. Γεννηματά, ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα προκειμένου να μιλήσει για το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Αποφεύγει τον Τσίπρα ακόμα και στη Βουλή;» διερωτήθηκαν δεικτικά πηγές από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρίνοντας πως ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει ένα τυχόν κοινοβουλευτικό μπρα-ντε-φερ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων και κινήσεων της Τουρκίας. 

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του και ενώ ήταν γνωστό ότι ακολουθεί η τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας. «Τη χαρακτήρισε ιστορική τη συνεδρίαση, αλλά δεν βρίσκει το χρόνο να παρακολουθήσει την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ακόμη ένα κοινοβουλευτικό unfair»

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν «πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στηλιτεύοντας την απόφασή του να μην ακούσει από τη Βουλή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν ήταν ο μόνος απών από τη Βουλή, ήταν και οι “κύκλοι” του που σχολιάζουν χωρίς να έχουν καν ακούσει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το κόμμα έχει αποδείξει στην πράξη την προσήλωσή του στην εθνική και συναινετική γραμμή για τα ελληνοτουρκικά. Αυτό όμως δε σημαίνει να μην ασκεί το καθήκον του και να μην επισημαίνει λάθη, αρρυθμίες και αντιφάσεις, που μπορεί να εκθέσουν τη χώρα και πρέπει να διορθωθούν.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν επίσης ότι: «Η επίγνωση αυτών ήταν αυτή που οδήγησε τον πρωθυπουργό να σπεύσει να εγκαταλείψει την αίθουσα αμέσως μετά την ομιλία του και πριν λάβει το λόγο ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, καταγράφοντας ένα ακόμη κοινοβουλευτικό unfair στο ενεργητικό του και μάλιστα σε μια ιστορική, όπως ο ίδιος δήλωσε, συνεδρίαση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter