…και στο τέλος νικούν οι Γερμανοί

…και στο τέλος νικούν οι Γερμανοί

Το Eurogroup τελείωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης με συμφωνία και για ακόμη μια φορά πέρασε η θέση των χωρών του Βορρά.

Δεν υπάρχουν κορονοομόλογα αλλά ένα πακέτο μέτρων που μπορεί να φτάσει τα 500 δις. για όλες τις χώρες της Ευρώπης και μια αόριστη υπόσχεση για τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανασυγκρότησης με χρηματοδότησή του από «καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία» το οποίο κανένας δεν ξέρει πως και πότε θα λειτουργήσει.

Η Γερμανία και οι συνοδοιπόροι της δεν θέλησαν για ακόμη μια φορά να βοηθήσουν τις χώρες του Νότου οι οποίες τελικά αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν στο πακέτο αυτό των 500 δις. ευρώ τα οποία είναι το ένα τρίτο ακόμα και από αυτό που μόλις μερικές ώρες νωρίτερα η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ θεωρούσε το μίνιμουμ για να σωθεί η οικονομία της Ευρώπης από την λαίλαπα της πανδημία του κορονοϊού.

Για ακόμα μια φορά η «προτεσταντική ηθική» στέλνει τις χώρες της Ευρώπης στη λιτότητα και την ανέχεια, κόβοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης των οικονομιών τους.

Όταν οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας στηρίζουν με τρισεκατομμύρια δολάρια, στερλίνες και γεν τις οικονομίες τους σε μια προσπάθεια να τις σώσουν και να μην καταρρεύσουν καθώς μάλιστα όλοι οι εκτιμητές κάνουν λόγο για παγκόσμια κρίση ίση ή και μεγαλύτερη από αυτή των αρχών της δεκαετίας του ’30, η Ευρώπη καταδικάζεται από τη Γερμανία να ζήσει στη μιζέρια και στη φτώχεια.

Γιατί όλο το μυστικό της συμφωνίας κρύβεται σε όσα αποκάλυψε ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών ότι δηλαδή η βοήθεια από τον ESM για υγειονομικούς σκοπούς θα είναι άνευ όρων, αλλά η βοήθεια για την οικονομία θα είναι υπό όρους, κάτι μάλιστα που βρίσκει «και λογικό και δίκαιο». Δηλαδή με μία λέξη Μνημόνιο.

Και βέβαια ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δεν έθεσε καμία ένσταση στους όρους της βοήθειας όταν μάλιστα γνωρίζει πολύ καλά ότι η πολιτική του έφερε τη δημοσιονομική κατάρρευση της ελληνική οικονομίας από τον Φεβρουάριο, πριν δηλαδή κτυπήσει ο κορονοϊός τη χώρα μας.

Δυστυχώς μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup με τη συνηγορία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη μη υιοθέτηση του πακέτου των μέτρων που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να πάει σε ένα νέο μνημόνιο που θα ρίξει τον ελληνικό λαό σε μια νέα δίνη φτώχειας, όπου οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι, οι φτωχοί φτωχότεροι και η μεσαία τάξη θα εξαφανιστεί.

Δίνη που για ακόμα μια φορά υπεύθυνη είναι μια κυβέρνηση της Δεξιάς.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter