Αυγενάκης: Και σύζυγος και σύμβουλος!

Αυγενάκης: Και σύζυγος και σύμβουλος!

Ο Αυγενάκης έχρισε τη γυναίκα του Ελενα Μπανιά ειδική σύμβουλό του σε θέματα αθλητισμού

Φαίνεται ότι η λίστα των «αρίστων» στον αθλητισμό ήταν ανεπαρκής για τον Λευτέρη Αυγενάκη,ο οποίος αποφάσισε να χρίσει ειδική σύμβουλό του τη σύζυγό του Ελενα Μπανιά! Η υπόθεση δεν παραπέμπει άμεσα σε σκάνδαλο, αλλά ακόμη κι αν κάτι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό. Πάνω απ’ όλα όμως δείχνει τη νοοτροπία των κυβερνώντων. Επιλέγουν να έχουν δίπλα τους δικούς τους ανθρώπους, ακόμη και άτομα από το στενό τους οικογενειακό περιβάλλον, έστω κι αν αυτά, όπως συμβαίνει με τη σύζυγο Αυγενάκη, δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο του υφυπουργείου που ανέθεσε ο πρωθυπουργός στον άντρα της.

Η κάρτα που έφτασε στα χέρια μας γράφει: «Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελενα Μπανιά, Γραφείο Υφυπουργού – Ειδική Σύμβουλος».

Ο Λ. Αυγενάκης θα μπορούσε να πλαισιώνεται από συμβούλους που έχουν προσφέρει στον αθλητισμό, κουβαλούν εμπειρίες δεκαετιών, έχουν εξειδίκευση και σαφέστατα γνωρίζουν καλύτερα από τη σύντροφό του τα προβλήματα και τις ευαισθησίες του χώρου. Ωστόσο, ο υφυπουργός έκρινε πως κατάλληλη για τη θέση του ειδικού συμβούλου του είναι η σύζυγός του.

Η θέση του ειδικού συμβούλου είναι αμισθί, τιμητική. Η σχετική απόφαση για την ανάληψη των καθηκόντων της κ. Μπανιά δεν έχει δημοσιευτεί στη Διαύγεια. Για να παρουσιάζεται πάντως κάποιος ή κάποια ως ειδικός σύμβουλος υφυπουργού απαιτείται απόφαση που δημοσιεύεται στη Διαύγεια, εκτός κι αν ο τίτλος δόθηκε στην κ. Μπανιά για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Ενδέχεται ο Λ. Αυγενάκης να μη δημοσίευσε την απόφασή του να χρίσει ειδική σύμβουλό του τη σύζυγό του για να μη δώσει πάτημα για κριτική, αν και με ό,τι έχει καταπιαστεί στον αθλητισμό τα έχει κάνει σκόνη και θρύψαλα.

Ο Λ. Αυγενάκης και η Ελ. Μπανιά παντρεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2010. Ο υφυπουργός έχει σχεδόν πάντα δίπλα του τη γυναίκα της ζωής του από τότε που γνωρίστηκαν. Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2019 το Documento αποκάλυψε ότι ο Λ. Αυγενάκης συναντούσε με τη σύζυγό του στον Αστέρα Βουλιαγμένης τον καταδικασμένο για εκβιασμούς Παναγιώτη Μπαμπάμτση!

Το σχετικό ρεπορτάζ ανέφερε: «Τον Φεβρουάριο του 2015 το ΣΔΟΕ είχε εντοπίσει μια μεγάλη ομάδα εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις με υδροπονικές καλλιέργειες… Επικεφαλής της ομάδας εμφανιζόταν ο αλβανικής καταγωγής Σωκράτης Πρίφτης. Η παρακολούθηση του Πρίφτη οδήγησε στις επαφές που είχε με τον Μ. Παπουτσάκη και τον Π. Μπαμπάμτση. Η ερευνητική ομάδα του ΣΔΟΕ ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αρθεί το απόρρητο των συνομιλιών για τα τηλέφωνα των δύο συνομιλητών και φίλων του Πρίφτη… Τα τηλέφωνα των Μπαμπάμτση και Παπουτσάκη μπήκαν σε νόμιμη παρακολούθηση με τη διάταξη 7110/2015 της Εισαγγελίας Εφετών, από την οποία προέκυψαν και οι συνομιλίες με τον Αυγενάκη. Είκοσι μέρες μετά την έναρξη της παρακολούθησης των τηλεφώνων του Π. Μπαμπάμτση και του συνεργάτη του Μ. Παπουτσάκη, για την υπόθεση των ναρκωτικών, στις 21 Οκτωβρίου 2015 ο Λ. Αυγενάκης συνομιλεί με τον Μπαμπάμτση και καταγράφεται η συνομιλία του στην οποία τον ενημερώνει για το ρουσφέτι που του κάνει, να παρέμβει δηλαδή στον Αστέρα Βουλιαγμένης για να ανανεωθεί η σύμβαση με τα καταστήματά του.

Στις 23 Οκτωβρίου, δύο μέρες μετά το ρουσφέτι διαμεσολάβησης του Αυγενάκη στον Αστέρα, ο Μπαμπάμτσης επικοινωνεί με την πύλη στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με το σταθερό τηλέφωνο 210-8902000, και ενημερώνει ότι περιμένει τον Αυγενάκη και τη γυναίκα του:

Αστέρας: Παρακαλώ.

Μπαμπάμτσης: Μπαμπάμτσης, τι κάνετε;

Αστέρας: Μια χαρά.

Μπαμπάμτσης: Περιμένω τον κύριο Αυγενάκη με τη γυναίκα του, κυρία Ελενα Μπανιά.

Αστέρας: Αυγενάκης, μάλιστα.

Μπαμπάμτσης: Και την κυρία Ελενα Μπανιά.

Αστέρας: Μανιά μου είπατε;

Μπαμπάμτσης: Μπανιά, Μπανιά.

Αστέρας: Μπανιά, τέλεια.

Την ίδια μέρα η σύντροφος του Μπαμπάμτση, Εύα Λυμπεροπούλου, ενημερώνει τον Μπαμπάμτση ότι πήρε δώρα για την κυρία Αυγενάκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter