Και το Αljazeera κατακεραυνώνει την έλλειψη ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα

Και το Αljazeera κατακεραυνώνει την έλλειψη ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα

Τα δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου επιμένουν να φέρουν στο επίκεντρο την φίμωση της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα.

Η υπόθεση της Ολλανδής δημοσιογράφου Μπέγκελ, φέρνει διαρκώς στο μικροσκόπιο των ειδησεογραφικών πρακτορείων ανά τον κόσμο, τα μέσα και τους τρόπους που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί με απειλές, να θέσει στο περιθώριο όσους δημοσιογράφους ή μέσα ενημέρωσης, δεν εξυπηρετούν την πολιτική του.

Με δημοσίευμά του, το Αljazeera αυτή τη φορά, κάνει λόγο για «αυξημένη απειλή» της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα αναφέροντας τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το ζήτημα από την κυβέρνηση στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, τονίζει ότι βάλλει  κατά φωτορεπόρτερ ή ακόμα και απλών πολιτών μέσω παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, μέσω νόμων που απαγορεύουν τις «ψευδείς ειδήσεις», ώστε να ποινικοποιούν τα γραφόμενα όσων κρίνουν τα κακώς κείμενα του επιτελείου του πρωθυπουργού και μέσω επιθέσεων σε ΜΚΟ.

Συνεχίζει κάνοντας λόγο για την αδιαφορία λήψης μέτρων που να προστατεύουν στοιχειωδώς την δημοσιογραφία, ενώ επιμένει στην ανάδειξη του ζητήματος του Σταύρου Μιχαλούδη, ο οποίος καταγγέλει ότι παρακαλουθείται από την ΕΥΠ λόγω του γεγονότος ότι εμπλέκεται σε ζητήματα που άπτονται της ανάδειξης λαθροχειριών του προσφυγικού ζητήματος.

Η περίπτωση των χυδαίων επιθέσεων κατά της Μπέγκελ, ύστερα από τον τρόπο που υποτίμησε τις ερωτήσεις της ο πρωθυπουργός της χώρας μας,  είναι απλά το εφαλτήριο για το Aljazeera, που αναδεικνύει σωρεία περιστατικών, φιλοξενώντας ακόμα και συνεντεύξεις που πιστοποιούν το μέτρο υποβάθμισης της παρρησίας των απόψεων, ως βασικό στοιχείο δημοκρατίας.

Πάντως, η δυσφήμιση στο ως άνω ζήτημα επιβεβαιώνεται και από όσα καταγγέλλει ο επικεφαλής του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων για τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, ο οποίος σε άκρως ανησυχητικό ύφος, κάνει χαρακτηριστικά λόγο για «μια καλά ενορχηστρωμένη εκστρατεία απαξίωσης στα κοινωνικά δίκτυα και στα φιλοκυβερνητικά μέσα, αλλά και μια σωματική επίθεση που την ανάγκασε να σχεδιάσει να φύγει από τη χώρα», αναφερόμενος στην περίπτωση Ίνγκεμπορκ Μπέγκελ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter