Και το διαδίκτυο θέλει να ελέγξει ο Μητσοτάκης με πρόσχημα την παραπληροφόρηση

Και το διαδίκτυο θέλει να ελέγξει ο Μητσοτάκης με πρόσχημα την παραπληροφόρηση

Από το Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χωρίς περιστροφές την πρόθεσή του να ελέγξει το διαδίκτυο με τη βοήθεια μεγάλων ιδιωτικών εταιριών τεχνολογίας και πρόσχημα την παραπληροφόρηση και την ρητορική μίσους.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, ξεχνώντας τον διεθνή προβληματισμό που δημιούργησε η έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα ως προς την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας και παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Κομισιόν κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ, Borge Brende βαδίζοντας ένα βήμα πιο κοντά στον ορμπανισμό δήλωσε «Θέλουμε μια συμπεριληπτική ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς και χρειάζεται επίσης να δούμε τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουμε στην πολιτική αντιπαράθεση στη δημόσια σφαίρα. Πώς θα μειώσουμε την τοξικότητα. Έχουμε ηγετικό ρόλο στη ρύθμιση του ψηφιακού οικοσυστήματος, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να συνεργαστούμε και με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για να διασφαλίσουμε ότι η ρητορική μίσους και η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρηση, δεν θα καθίστανται τμήμα του διαδικτυακού διαλόγου. Γιατί, δυστυχώς, αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Επιβεβαίωσε με αυτόν τον τρόπο τόσο τα ανησυχητικά ερωτήματα που είχαν προκύψει στη βάση των δηλώσεών που πραγματοποίησε από το βήμα του αμερικάνικου Κογκρέσο περί μετασχηματισμού των διαβρωτικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τον αυταρχικό χαρακτήρα της κυβέρνησής του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter