….και το Oscar πάει στον….

….και το Oscar πάει στον….

Όταν έχω τέτοιο «Ράμπο» Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κοιμάμαι πλέον ήσυχα. Δε φοβάμαι τίποτα!

Ακριβοδίκαιος, αποτελεσματικός, κατάφερε, έστω και μέσα στη καραντίνα του να είναι το «Άγρυπνο Μάτι» της χώρας. «Τι να λησμονήσω, τι να θυμηθώ» που τραγουδούσε η Δήμητρα Γαλάνη.

Την έφοδο της ΕΛΑΣ στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ στο Κουκάκι, όπου ξυλοκοπήθηκε μαζί με τους δύο γιους του, επειδή αρνήθηκε την είσοδο των «παιδιών» του Υπουργού στο σπίτι του και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, για αντίσταση κατά της Αρχής…

Την ψυχρολουσία των ανθρώπων που ήταν συγκεντρωμένοι ειρηνικά έξω από το Εφετείο και περίμεναν με στωικότητα και με κοινό σκοπό την απόφαση για την Χρυσή Αυγή…

Ή ότι το τερμάτισε για άλλη μία φορά και δεν ξέρω και πόσες φορές ακόμα θα το κάνει ο «Ράμπο» Υπουργός μας, όταν σε πορεία μαθητών διαμαρτυρόμενοι για περισσότερους καθηγητές, αλλά και για τις συνθήκες υγιεινής στα σχολεία εν μέσω κορονοϊού, συνελήφθησαν οκτώ μαθητές από 14 έως 17 ετών, όπου επί 4 ημέρες κρατιόντουσαν στην ΓΑΔΑ, χωρίς να έχουν δικαίωμα επικοινωνίας με τους γονείς τους.

Βρε παιδιά είδατε τι τιμωρία σας βάζει ο Υπουργός όταν είσαστε αδιάβαστοι; Αφού ψηφίστηκε αυτός ο «βασιλικότερος του Βασιλέως» Νόμος 4703/2020 με τίτλο “Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις”, εσείς γιατί δεν τον διαβάσατε;

Μέσα στον νόμο προβλέπεται και καθιερώνεται υποχρέωση έγκαιρης γνωστοποίησης της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στην κατά τόπο αρμόδια αστυνομική αρχή από τον οργανωτή της.

Εσείς, που σας μεγάλωσαν οι γονείς σας «αλητάκια», δεν το λέω εγώ μακριά από εμένα, το λέει ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καλλιάνος όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές της ΝΔ με διαφορετικά λόγια αλλά με την ίδια ερμηνεία, είχατε συνεννοηθεί με τις αρχές για να βρείτε μία μέρα που βολεύει και τις δύο πλευρές ώστε να διαδηλώσετε; Πως δηλαδή θέλετε το Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ανέχεται τέτοιους «εγκληματίες;»

Και επανέρχομαι στο θέμα του 14χρονου «εγκληματία» μαθητή από το Χαλάνδρι τον οποίο έπιασαν την ώρα που έβγαινε από ένα μαγαζί εστίασης με το φαγητό στο στόμα και χωρίς ενοχοποιητικό στοιχείο.

Κύριε Χρυσοχοϊδη μου, με την μπουκιά στο στόμα πήγατε να πιάσετε τον νεαρό; Αφήστε τον να φάει το φαγητό του, να πάρει δυνάμεις και ύστερα συλλαμβάνετε τον «επικίνδυνο εγκληματία» που «κινδυνεύει» να πάει για κακούργημα. Η μαμά σας εσάς δεν σας είχε πει να τρώτε και την τελευταία μπουκιά γιατί είναι η δύναμη σας; Βέβαια δεν μπορώ να πω το service ήταν καταπληκτικό, το «περιποιηθήκατε καταλλήλως» το παιδί με το να κοιμάται στο πάτωμα επί 4 ημέρες.

Έπρεπε να είχατε συνεννοηθεί και με τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη για να αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία, να σας έδινε μαθήματα για το πώς λειτουργεί η αστυνομία σε διαδηλώσεις στην πολιτισμένη Ευρώπη. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «στην Ευρώπη όταν η αστυνομία αποφασίζει να δράσει δε βγαίνουν μερικοί διαδηλωτές χτυπημένοι, βγαίνουν χωρίς μάτια, βγαίνουν μερικοί νεκροί, αυτά γίνονται στην πολιτισμένη Ευρώπη.»

Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι.

Τη στιγμή που το Oruc Reis κόβει βόλτες στο Καστελόριζο και στο τέλος θα χρειαζόμαστε visa για να πάμε στο νησί μας και δεν ξέρω και σε ποια άλλα νησιά οσονούπω, ο «Ράμπο» μας, δρα με τέτοιο αντιπαιδαγωγικό τρόπο! Τρέμε Sylvester Stallone!

Θα ήθελα να κάνω μία πρόταση στον κ. Μητσοτάκη.

Επειδή βλέπω πολύ «χλιαρά» τα Υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης στο θέμα με τους Τούρκους και διά στόματος κ. Πέτσα, δηλαδή διά στόματος πρωθυπουργού, «δεν έχει σημασία πόσα ναυτικά μίλια είναι το τουρκικό πλοίο μακριά από ένα νησί, εν προκειμένω από το Καστελόριζο», μήπως σε επικείμενο ανασχηματισμό, ενσωματώσετε και τα δύο αυτά Υπουργεία με το Υπουργείο του κ. Χρυσοχοϊδη;

Πιστεύω υπό τον έλεγχο του κ. «Ράμπο», με συγχωρείτε, εννοούσα του κ. Χρυσοχοίδη, με τέτοια λύσσα που έχει, δεν θα αφήσει να περάσει ούτε τούρκικο κουνούπι στην Ελλάδα.

Κάντε το μπας και γλιτώσει κανένα παιδάκι, και ασχοληθεί με κάτι άλλο πιο σοβαρό ο κ. Χρυσοχοίδης, αντί να παίζει τους κλέφτες και αστυνόμους με 14χρονα γιατί 4 συνεχόμενες μέρες που τα κρατάτε εκεί, θα κάνουν «εξαιρετικές» γνωριμίες και στις επόμενες εκλογές που θα έχουν το δικαίωμα της ψήφου, μπορεί και να σας γυρίσει μπούμερανγκ. Σε λίγο θα σας πει να ανοίξετε και μερικά αναμορφωτήρια όπου έχουν κλείσει από το 2003, πακέτο με κάποιες ΜΕΘ, που έπρεπε να έχουν ανοίξει προ πολλού. Εγώ πάντως για το καλό σας το λέω.

Κύριε Χρυσοχοϊδη μου, Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ πλέον, που λίγες μέρες πριν τις εκλογές ήσασταν σε προεκλογικές εκδηλώσεις μαζί με την κ. Γεννηματά του ΚΙΝΑΛ και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος λογικά διερωτάται «αν τελικά το ΚΙΝΑΛ συγκυβερνάει με τη ΝΔ», καθώς στην αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ υπάρχουν ήδη προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ 5 υπουργοί, 3 υφυπουργοί και 10 γενικοί γραμματείς υπουργείων, θέλω να σας πως το εξής: Οι επιτυχίες σας και το όνομα σας θα γραφτούν στην ιστορία με χρυσά γράμματα, για να μην πω θα μπουν και στο «Λίμπρο ντ’ Όρο». Άξιος άξιος!

Γι’ αυτό είμαι large και σας δίνω το Oscar, αντί να πάρετε τα Χρυσά Βατόμουρα. Ας ελπίσουμε τα Χρυσά Βατόμουρα να τα δώσει ο λαός στις επόμενες εκλογές στην νυν κυβέρνηση. Και εις ανώτερα!

H Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter