«Και τον Σεπτέμβριο θα φοβόμαστε για τα σχολεία» λέει ο Πέτσας ενώ προτάσσει την «ατομική ευθύνη»

«Και τον Σεπτέμβριο θα φοβόμαστε για τα σχολεία» λέει ο Πέτσας ενώ προτάσσει την «ατομική ευθύνη»

Την ατομική ευθύνη προτάσσει η κυβέρνηση για να περάσει στην επόμενη φάση ελάφρυνσης των μέτρων κατά της πανδημίας, ίσως σε μια προσπάθεια μετακίνησης τυχόν μελλοντικών ευθυνών.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, λίγες ώρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «Αν εξακολουθήσει να μας συνοδεύει η ατομική ευθύνη που έχουμε επιδείξει δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα».

Εντύπωση προκάλεσε και η δήλωση του Στέλιου Πέτσα ο οποίος μάλλον ισοπέδωσε τις τυχόν ανησυχίες των λοιμωξιολόγων αλλά και τους αστερίσκους που έθεσε ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας ως προς το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο σκοπός των μέτρων που ελήφθησαν είναι για βγούμε από τα σπίτια μας, όχι για να παραμείνουμε κλεισμένοι σε αυτά.

«Όσοι επικαλούνται ότι πρέπει να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο (σ.σ. τα σχολεία) να ξέρουν ότι θα έχουν την ίδια φοβία και τότε. Έχει σημασία να πάμε σταδιακά με προσοχή και να εξασφαλίσουμε πως όποια βαθμίδα ανοίξει, αυτό γίνεται με ασφάλεια. Δεν θα φύγει ο φόβος εάν δεν τον αντιμετωπίσουμε. Ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών ώστε πραγματικά να προστατεύσουμε ό,τι κερδίσαμε με κόπο.», δήλωσε ο ίδιος χωρίς να λαμβάνει υπόψη του, πως τον Σεπτέμβριο θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι. 

Μπορούμε να μεταφέρουμε την Πρωτομαγιά

Για τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς είπε ότι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να το αφήσουμε να ευτελιστεί και πως υπάρχει παράθυρο για μεταφορά του εορτασμού μετά την άρση των μέτρων και με την τήρηση των κανόνων «χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την επαναφορά στην κανονικότητα για τον κόσμο της εργασίας».

Σταδιακή επαναλειτουργία των εκκλησιών

Για τις εκκλησίες είπε ότι θα γίνει σταδιακά η απελευθέρωση ξεκινώντας με την δυνατότητα για ατομική λατρεία και εν συνεχεία, ενος πλαισίου κανόνων και μέτρων προστασίας σε συνεννόηση με την Εκκλησία, θα μπορέσει να απελευθερωθεί για το ποίμνιο η παρουσία του στις λειτουργίες, σε δεύτερη φάση.

«Ατομική ευθύνη» και στην εργασία

Για το πρόβλημα της ανεργίας και την αντιμετώπισή του είπε πως το βασικό ζήτημα είναι η αναθέρμανση της οικονομίας, με το άνοιγμα των καταστημάτων αλλά και την ύπαρξη ζήτησης. «Χρειάζονται σταδιακά βήμα και συνεκτικό σχέδιο το οποίο έχουμε και θα το δείτε, όμως το βασικό στοιχείο είναι η εμπιστοσύνη που έχει χτιστεί και πρέπει να εμπεδωθεί, ότι δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα εάν ακολουθούμε τις οδηγίες. Εάν ο πελάτης δεν φοβάται να επισκεφθεί ένα κατάστημα, εάν νιώθει ότι τηρούνται τα μέτρα προστασίας των ειδικών η ζήτηση θα επανέλθει. Τα μέτρα προστασίας δουλεύουν αλλά είναι σημαντικό να ακολουθούνται από όλους. Εάν συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη, η οικονομία θα πάρει γρήγορα μπροστά».

Ο τουρισμός χρειάζεται ευρωπαϊκό πλαίσιο

Για τον τουρισμό είπε πως όποια επιχείρηση παραμένει κλειστή με εντολή θα ενισχύεται για όσο παραμένει σε αυτήν την κατάσταση και πως σύντομα θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο για τα μέτρα τα οποία θα έχουν συνοχή για τον Μάιο και Ιούνιο. Για τα εποχικά τουριστικά καταλύματα είπε πως για να επανέλθει η κατάσταση στη σωστή τροχιά χρειάζονται αποφάσεις εξομάλυνσης του ευρωπαϊκού πλαισίου για τις αερομεταφορές, κάτι που αναμένεται να καταρτιστεί από την Κομισιόν περί τα μέσα Μαΐου.

Τα επόμενα 24ωρα όπως είπε θα υπάρξει εξειδίκευση αναφορικά με το τι θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις που επανακτούν τη λειτουργία τους και για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.

Την Τετάρτη οι απόφαση για την πρώτη κατοικία

Για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και του νέο πτωχευτικό δίκαιο είπε πως “αύριο θα έχουμε καταλήξει με τους θεσμούς, ώστε να δοθεί μια σύμμετρη απάντηση”.

Θα συνεχιστούν οι ενημερώσεις Τσιόδρα – Χαρδαλιά

Καταλήγοντας είπε ότι οι καθημερινές ενημερώσεις από τους κ.κ Τσιόδρα και Χαρδαλιά θα συνεχιστούν. “Αυτό που έχουμε κερδίσει μέχρι τώρα σαν κοινωνία είναι ότι ακολουθούμε τις οδηγίες και καταρρίπτουμε το στερεότυπο ότι είμαστε απείθαρχος λαός. Δείχνουμε ότι όταν χρειάζεται, ενωμένοι ακολουθούμε τις οδηγίες και βγαίνουμε νικητές” είπε.

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter