Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς Μπογδάνο;

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς Μπογδάνο;

Τέλος και ο Μπογδάνος από την ΚΟ της ΝΔ. Το φάγανε το αγόρι μετά το νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα στη Βουλή. Επικαλέστηκε την ατάκα του Γρίβα ότι οι κομμουνιστές είναι μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» από τους Τούρκους και πως ο αντικομμουνισμός είναι μορφή του φιλελευθερισμού. Τ’ ακούσαμε κι αυτό.

*** Και τα έλεγε αυτά σε ποιον; Στον Παφίλη;

*** Και για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όπως κάνει κάθε φορά, την επόμενη μέρα είπε στον Χατζηνικολάου πως έχει, λέει, το μειονέκτημα να λέει δημόσια αυτά που λένε οι κανονικοί άνθρωποι στα καφενεία. Μα σε ποια καφενεία πηγαίνει, γιατί εδώ, στο κέντρο, μια ατάκα για τον Μητσοτάκη λένε όλοι και μουντζώνουν τον…  Μαυρογιαλούρο.

*** Ο Δένδιας έστειλε μήνυμα από τα προεδρικά έδρανα, ο Δημητριάδης πήρε τηλέφωνο τον Μητσοτάκη κι αυτός έδωσε εντολή διαγραφής. Δεν τα σηκώνει αυτά η Νέα Δημοκρατία. Είναι βαθιά δημοκρατικό και προοδευτικό κόμμα. Ούτε του συγχώρεσαν του Μπογδάνου που πήγε στο Βίτσι, που πάει κάθε χρόνο όλο το καλό ακροδεξιό σινάφι. Αυτά στη Νέα Δημοκρατία δεν χωράνε.

*** Μόνο που στο Βίτσι εκπροσωπήθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Και δεν αναφέρομαι ούτε στον Μπογδάνο, ούτε στον έτερο βουλευτή της ΝΔ, Ζήση Τζηκαλάγια, αλλά στη διευθύντρια του γραφείου του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, θαμώνας στη γιορτή μίσους. Θαμώνας γιατί έχει ξαναπάει και όχι μόνο έχει ξαναπάει, αλλά έχει πάει αγκαζέ με την πρώην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Δέσποινα Σβερώνη.

*** Ενοχλείται, είπε την επόμενη μέρα ο Κυρανάκης – που ήθελε και εξηγήσεις τρομάρα του για τη διαγραφή Μπογδάνου, ο πρωθυπουργός όταν γίνονται αναφορές στον εμφύλιο και σε μαύρες σελίδες της ιστορίας. Δεν τα σηκώνει αυτά με τίποτα. Και για να τα λέει αυτά ο Κυρανάκης έτσι θα ‘ναι. Μην κοιτάτε τώρα που δεν μιλάνε με τον Κυριάκο, παλιά ήταν συνέχεια μαζί.

*** Μάλλον το τσιτάχ του Μαξίμου δεν έχει διαβάσει τα τουγιά του Πλεύρη και του Άδωνη.

*** Εν τω μεταξύ και οι δύο δεν τόλμησαν να στηρίξουν τον Μπογδάνο την επόμενη μέρα της διαγραφής του, ενώ πιστεύουν λέξη λέξη τα όσα είπε. Και στην τελική και φιλαράκια του είναι. Και οι δύο. Τους ενώνουν τα ίδια πιστεύω.

*** Έκανε κι αρχηγική εμφάνιση ο Δένδιας, βάζοντας στη θέση του τον Μπογδάνο. Ποιος λέτε τα πήρε ακόμη περισσότερο στο κρανίο κι από τον ίδιο τον Μπογδάνο; Ο Άδωνις. «Αρχηγός της ΝΔ είναι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε με τόνο βαρύ κι ασήκωτο.

 

*** Ο Δένδιας, όμως, δεν είναι κανάς χθεσινός και του απάντησε μερικά λεπτά αργότερα.

 

*** Έγινε και η κύρωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας στη Βουλή. Με πολλά αστεία που θα ζήλευε και ο Σεφερλής.

*** Ένας χρόνος συμπληρώθηκε την Πέμπτη από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και το αντιφασιστικό συλλαλητήριο μας θύμισε ξανά τα όσα ζήσαμε την 7η Οκτωβρίου του 2020, έξω από το Εφετείο. Η Μάγδα Φύσσα, η μάνα του Παύλου, η μάνα η δική σου και η δική μου, ήταν επικεφαλής της πορείας.

*** Εκείνο to fund που αγόρασε σκανδαλωδώς την Εθνική Ασφαλιστική και στο οποίο εργάζεται πλέον η κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σοφία, θα είναι ο νέος μεγαλομέτοχος της ΔΕΗ. Τυχαίο ήταν, μην πάει ο νους σας πουθενά.

*** Διάβασα ότι άλλος ένας μάρτυρας της δίκης για το Noor1 βρέθηκε νεκρός. Πόσοι έχουν φτάσει; Στο τέλος δεν θα μείνει ούτε το καράβι.

*** Η άλλη, η κάτοικος του Αρκαλοχωρίου, βγαίνει στην ΕΡΤ για να γκρινιάξει για τους οικίσκους που τοποθετήθηκαν και θα στεγάσουν προσωρινά τους σεισμόπαθείς και χύνει ρατσιστικό οχετό. «Δεν είμαστε λαθρομετανάστες, είμαστε Έλληνες», λέει και η παρουσιάστρια της απαντά: «έχετε δίκιο κυρία μου προέχουν οι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. ΥΕΝΕΡΤ.

*** Να μια επιστημονική προσέγγιση αναφορικά με τον εμβολιασμό. Εν τω μεταξύ ο τύπος πέρασε τα τεστ της αστυνομίας και προσελήφθη ως ειδικός φρουρός.

*** Αγάπες μου, δεν κλαίω, ένα σκουπιδάκι μπήκε στα μάτια μου.

 

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter