Και του… Πουλή το γάλα στους διορισμούς

Και του… Πουλή το γάλα στους διορισμούς

Διευθύνων σύμβουλος σε αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Φυλής ο Σταμάτης Πουλής

Ως διευθύνων σύμβουλος σε νεοσύστατη αναπτυξιακή εταιρεία προσλήφθηκε ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής. Το πουλέν του Αδωνη Γεωργιάδη, το οποίο ενεπλάκη σε ποινικές δικογραφίες που σχετίζονται με τα έργα και τις ημέρες του αποκαλούμενου «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ και απέτυχε να εκλεγεί με τη ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου του 2020, τελικά κατάφερε να τοποθετηθεί σε ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Φυλής.

Κανείς δεν πάει χαμένος, αρκεί να έχει σχέσεις με τη ΝΔ, ακόμη κι αν οι σπουδές του δεν συμβαδίζουν με το αντικείμενο της αναπτυξιακής εταιρείας.

Διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ

Στις αρχές Αυγούστου συστάθηκε η εταιρεία με την επωνυμία Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Φυλής. Επρόκειτο για ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού η οποία ουσιαστικά ανήκει στον Δήμο Φυλής. Αλλωστε, στο διοικητικό της συμβούλιο συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ενώ το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ. Από αυτά, οι 222.000 ευρώ αφορούσαν μετρητά και οι υπόλοιπες 778.000 την εκτιμηθείσα αξία πέντε ακινήτων, η αντικειμενική αξία των οποίων ανέρχεται σε 502.015 ευρώ. Η διάρκεια της εταιρείας ορίστηκε στα 30 έτη με έδρα τη Φυλή.

Σκοπός της, όπως αναφέρεται στο καταστατικό της, το οποίο αναρτήθηκε και στο ΓΕΜΗ, είναι «η αξιοποίηση και διαχείριση των εν γένει υποδομών του δήμου, η εκμετάλλευση κοινόχρηστων χώρων και η εκτέλεση κατασκευαστικών έργων». Μεταξύ άλλων, ο σκοπός της εταιρείας περιλαμβάνει «την κατασκευή και συντήρηση έργων υποδομής του δήμου, την εμπορική – οικονομική εκμετάλλευση και διαχείριση κάθε είδους και χρήσης ακίνητων υποδομών, τη συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, τη συμβουλευτική υποστήριξη του δήμου» κ.λπ.

Η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό, θα μπορεί επίσης να «διαχειρίζεται τα απόβλητα (πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, ανάκτηση, τελική διάθεση) και τον ορθό περιβαλλοντικό χειρισμό τους…», την προώθηση δράσεων πρόληψης αποβλήτων, την παρακολούθηση και υποστήριξη των εθνικών σχεδίων πρόληψης και διαχείρισης αποβλήτων κ.λπ. Με λίγα λόγια, η εταιρεία θα έχει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, διάφορα έργα και δράσεις του δήμου, ακόμη και στον τομέα των αποβλήτων.

Το εντυπωσιακό δεν έχει να κάνει βέβαια με την ίδρυση της εταιρείας αλλά με το πρόσωπο που τοποθετήθηκε ως διευθύνων σύμβουλός της. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο καταστατικό, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ορίζεται ο γνωστός από την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη δυτική Αττική στις εκλογές του Ιουλίου του 2020 Σταμ. Πουλής. Ενα πρόσωπο που είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ, τις ελεγκτικές αρχές αλλά και τη Δικαιοσύνη για διάφορα ζητήματα που είχαν να κάνουν με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ στη ΝΔ θεωρείται πουλέν του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη.

Στον Δήμο Φυλής άλλωστε ψιθυρίζεται έντονα ότι η τοποθέτηση Πουλή έχει να κάνει με παρέμβαση του Αδ. Γεωργιάδη. Αλλωστε, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με το που ανέλαβε τη θέση στο υπουργείο προσέλαβε απευθείας τη σύζυγο του Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου. Ενα πρόσωπο που επίσης ενεπλάκη με τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως και ο σύζυγός της.

Oικονομόλογος υγείας σε θέματα… αποβλήτων

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι με ποιο κριτήριο επιλέχτηκε για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Σταμ. Πουλής. Οπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, οι σπουδές του έχουν να κάνουν με τον τομέα της υγείας. Για την ακρίβεια είναι «οικονομολόγος Υγείας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Λονδίνου».

Κατά τον ίδιο, η επαγγελματική του δραστηριότητα εντοπίζεται «κυρίως στους τομείς της πολιτικής υγείας, των διεθνών οργανισμών και των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Η αναπτυξιακή εταιρεία ωστόσο του Δήμου Φυλής αφορά οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και όχι τον τομέα της υγείας που έχει σπουδάσει και εργαστεί ο Σταμ. Πουλής. Κάτι που αρκετοί στον Δήμο Φυλής χρεώνουν στον Αδ. Γεωργιάδη προκειμένου να βολέψει τον φίλο του.

Διώξεις και σε βαθμό κακουργήματος

Το πουλέν του Αδ. Γεωργιάδη και επί χρόνια πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που συνδέονται με κάποια από τα έργα και τις ημέρες στο αποκαλούμενο πλέον «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ. Συγκεκριμένα, ο Σταμ. Πουλής έχει εμπλακεί σε δύο κακουργηματικές δικογραφίες για παράνομους διορισμούς, εξαιτίας των οποίων απολύθηκε μαζί με τη σύζυγό του Ανδρ. Θεοφιλάτου από το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και σε δύο προκαταρκτικές εξετάσεις, επίσης για κακουργήματα, συγκεκριμένα για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter