Και ξαφνικά… φούντωσαν οι συζητήσεις στη ΝΔ για νέο εκλογικό νόμο

Και ξαφνικά… φούντωσαν οι συζητήσεις στη ΝΔ για νέο εκλογικό νόμο

«Ψίθυροι» που… φούντωσαν και έλαβαν χαρακτήρα γενικευμένης συζήτησης στις τάξεις της ΝΔ, φανερώνουν οι δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών της κυβέρνησης σχετικά με τον εκλογικό νόμο και την ανάγκη περί αλλαγής του.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σε τηλεοπτική εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους βουλευτές της ΝΔ, προτάσσοντας ότι η έλλειψη σταθερότητας «θα αποτελέσει απειλή για τη χώρα». Κατά την ίδια, το υπάρχον μπόνους των 40 εδρών θα πρέπει να αυξηθεί στις 50, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για επίτευξη αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα.

Ο βουλευτής Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επεσήμανε στο κανάλι της Βουλής ότι «θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα του εκλογικού νόμου». «Εγώ σας λέω τι πιστεύω και τι εισπράττω συζητώντας με συναδέλφους της ΝΔ», επεσήμανε ο «γαλάζιος» βουλευτής, καλώντας μάλιστα την «αποδοχή της πρόκλησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, «εφόσον πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Ιδού και η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ και τα καλέσματα περί επανεξέτασης και αλλαγής του εκλογικού νόμου, δείχνουν ότι αυξάνεται ο φόβος στην Πειραιώς, καθώς ακόμη και δημοσκοπήσεις που φιλοξενούνται σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αποδεικνύουν ότι η «ψαλίδα» κλείνει επικίνδυνα.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προσπάθησε να βάλει «φρένο» στα όσα λέγονται, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023 με το ισχύον πλαίσιο…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter