….και ύστερα ήρθαν οι κάμπιες.

….και ύστερα ήρθαν οι κάμπιες.

Δεν ξέρω εάν θυμάστε το μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη με τον τίτλο «και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες». Ίσως θα πρέπει να το ξαναγράψει με τον τίτλο «και ύστερα ήρθαν οι κάμπιες» με πρωταγωνιστή βέβαια τον κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Δεν ξέρω, αλλά μένω σε μία περιοχή που υπάρχει γκαζόν, υπάρχουν πολλές κάμπιες λόγω πολλών φυτών, αλλά το γκαζόν είναι μια χαρά. Πώς γίνεται στην Ομόνοια που δεν υπάρχουν φυτά, οι κάμπιες να τρώνε το γκαζόν; Ίσως ήθελαν να φάνε γκαζόν γκουρμέ πολλών χιλιάδων ευρώ!

Μετά ήρθε ο Μεγάλος Περίπατος ο οποίος μας βγήκε και δεν μας βγήκε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και από τα δύο, βγήκαν από τη τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου δύο και πάρα πάνω εκατομμύρια ευρώ.

Μετά ήρθε το πετυχημένο Σκόιλ ελικίκου. Αυτό δεν μας κόστισε πολλά, μόνο 85 εκατομμύρια ευρώ. Τσάμπα πράγμα.

Και μετά έχουμε τη περίφημη λίστα Πέτσα μέρος 1ο, αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Και λέω μέρος 1ο γιατί οσονούπω ψηφίστηκε σχέδιο νόμου 2ο μέρος αιφνιδιαστικά μεσάνυχτα, όπου δίνει τη δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών επικοινωνίας, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, για την ενημέρωση του κοινού για τον κορωνοïό. Αυτό ακόμα δεν έχει κοστολογηθεί. Ίσως ψάχνουν και επιπλέον ανύπαρκτα sites για να τα χρηματοδοτήσουν. Ο λογαριασμός στο τέλος.

Μετά ήρθαν οι μάσκες στα σχολεία σε μέγεθος King Kong όπου πληρώσαμε σε «φίλους», 6 εκατομμύρια ευρώ και φυσικά πετάχτηκαν.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν σηκώνει τα χέρια ψηλά . Ήδη δύο νοσοκομεία δεν δέχονται άλλους στις εντατικές γιατί δεν υπάρχουν κλίνες, οπότε εάν κάποιος χειρουργηθεί και χρειαστεί ΜΕΘ, μπορεί και να αφεθεί στο έλεος του Θεού.

Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός είπε «σας βεβαιώνουμε ότι οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ από τα όριά τους και ενισχύονται συνέχεια».

Με τη λογική αυτή οι γιατροί και οι νοσηλευτές που κάνουν διαμαρτυρίες έξω από το Υπουργείο Υγείας, το κάνουν για πλάκα για να πάρουν τον καθαρό τους αέρα στο κέντρο της Αθήνας.

Με αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης βγάζει ψεύτες όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που λένε ακριβώς το αντίθετο.

Διαμαρτύρονται για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, τονίζοντας ότι με ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης και μετακινήσεις προσωπικού και υποδομών από το ένα τμήμα στο άλλο, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία, με «εντέλλεσθε» για 10 και 15 εφημερίες τον μήνα, δεν θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας.

Και το κερασάκι στην τούρτα.

Στην Μόρια κάποιοι φουσκώνουν τους αριθμούς των μεταναστών, για να αγοράσουν περισσότερες μερίδες φαγητού. Πληρώνουν στους προμηθευτές περισσότερες μερίδες από όσες χρειάζονται και παραλαμβάνουν. Όσο πιο φουσκωμένοι είναι οι αριθμοί των σιτιζόμενων, τόσο αυξάνεται η διαφορά ανάμεσα στις πραγματικές και τις εμφανιζόμενες παραλαβές.

Σας θυμίζει κάτι; Το ΚΕΕΛΠΝΟ ίσως, και το «ψυχοπαίδι» του κ. Γεωργιάδη τον κ. Σταμάτη Πουλή; Οι φακές πληρώνονται όσο ένα φιλέτο Κόμπε, που είχα ξαναγράψει.

Δεν ντρέπονται λιγάκι. Αντί να ρίξουν λεφτά στα νοσοκομεία, που πεθαίνει κόσμος, όταν μία πλήρως εξοπλισμένη ΜΕΘ κοστίζει περίπου 35.000 ευρώ, τα τρώνε εδώ και εκεί.

Με όλα αυτά τα λεφτά που έχουν σκορπιστεί άσκοπα και έχουμε χιλιοπληρώσει, θα είχαν φτιαχτεί εκατοντάδες επιπλέον κλίνες ΜΕΘ.

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter