Και ύστερα ήρθε η… καταστροφή

Και ύστερα ήρθε η… καταστροφή

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη μάλλον δεν θα πρέπει να έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα.

Το ένα μετά το άλλο αναθεωρούν τις μέχρι πρότινος εκτιμήσεις τους για την οικονομία με πρωτεργάτη τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής κατ΄ αρχήν παραδέχεται ότι θα χρειαστεί, παρά τα οποιουδήποτε ύψους κονδύλια από το Ταμείο Ανάπτυξης λάβει τελικά η χώρα, να φτάσουμε στο 2022 για να εξισορροπηθεί η ύφεση του 2020.

Κατά δεύτερον παραδέχεται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις να αναθεωρηθούν επί τα χείρω ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Όταν το λέει ανοιχτά ο υπουργός Οικονομικών μάλλον τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει χθες σε άλλη συνέντευξή του ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Φραγκίσκος Κουτεντάκης υποστηρίζοντας ότι η ύφεση του τρίτου τριμήνου θα είναι μεγαλύτερη του δεύτερου. Δηλαδή θα σπάσει το ρεκόρ της ύφεσης του 15,2%.

Όλες αυτές οι παραδοχές δείχνουν ότι η οικονομία βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου. Καμία από τις υποτιθέμενες κινήσεις των «σοφών» του Κυριάκου δεν κατάφεραν να σταματήσουν την ύφεση. Και ο λόγος ήταν γιατί ουσιαστικά δεν πάρθηκαν σοβαρά μέτρα. Τώρα αποδεικνύεται περίτρανα ότι ήταν ασπιρίνες σε βαριά άρρωστο.

Τα νοικοκυριά ήδη δέχονται την τρομακτική πίεση της μείωσης του εισοδήματός τους. Καταστήματα κλείνουν, εργαζόμενοι απολύονται, μισθοί κόβονται.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Με την ανασφάλεια των πολιτών να θεριεύει καθώς δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ στην Υγεία, στην Παιδεία και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η κοινωνία βρίσκεται σε μια δίνη απελπισίας και ζητάει απεγνωσμένα τρόπο να βγει από αυτήν.

Ένα όμως είναι σίγουρο. Όσο κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του η κατάσταση θα χειροτερεύει συνεχώς. Κάτι που φαίνεται κάθε ημέρα που περνάει.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter