«Καίγεται» η Ισπανία – Χιλιάδες στρέμματα δάσους στις φλόγες εν μέσω καύσωνα

«Καίγεται» η Ισπανία – Χιλιάδες στρέμματα δάσους στις φλόγες εν μέσω καύσωνα

Αντιμέτωπες με μεγάλες δασικές πυρκαγιές είναι η Ισπανία, κι ενώ η χώρα πλήττεται και από σφοδρό κύμα καύσωνα με εξαιρετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Η μεγαλύτερη από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα, ενισχυμένη και από τους ανέμους που αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις, εκτιμάται πως έχει κάψει περίπου 90.000 στρέμματα στη Σιέρα δε λα Κουλέμπρα, στην περιφέρεια της Καστίλης-Λεόν. Περίπου 200 κάτοικοι αυτής της ορεινής ζώνης, κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία, εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω της πυρκαγιάς.

Άλλη μια πυρκαγιά ξέσπασε δίπλα στο πάρκο Πούι ντου Φου, κοντά στο Τολέδο και οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του χώρου, απομακρύνοντας επισκέπτες και εργαζομένους. Συνολικά απομακρύνθηκαν 2.500 επισκέπτες, 700 εργαζόμενοι, 200 πτηνά και 55 άλογα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και δεν κινδύνευσε η ζωή κανενός ανθρώπου ή ζώου.

Στη Καταλονία εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες. Μία από αυτές, κοντά στο Μπαλντομάρ, στην επαρχία της Λέριδα, υπολογίζεται πως έκαψε περίπου 10.000 στρέμματα δάσους, ενώ στη γειτονική Αραγονία, τουλάχιστον 12.000 στρέμματα κάηκαν κοντά στην κοινότητα Νονάσπε.

Πηγή: AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης: 

Πρωτόγνωρος καύσωνας στη Γαλλία: Πάνω από 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter