Καίγοντας την κόλαση: Πορεία στον δρόμο προς την καμμένη Μόρια (Video)

Λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η πολυήμερη αποστολή του Documento και του koutipandoras.gr στη Μυτιλήνη, περάσαμε για άλλη μια φορά μπροστά από το κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας, απ' όπου εκτοπίστηκαν την Τετάρτη περίπου 12.000 άνθρωποι που ζούσαν εντός της επίσημης δομής, αλλά και στα γύρω χωράφια, στη «ζούγκλα», όπως συνήθιζαν να αποκαλούν αυτή την περιοχή οι ίδιοι οι πρόσφυγες.

Η Μόρια πλέον στέκει έρημη, με τη μυρωδιά του καμένου πλαστικού να τρυπάει ακόμη και σήμερα τα ρουθούνια, παράλληλα με τη δυσωδία που προκαλούν οι σωροί σκουπιδιών και τα απανθρακωμένα πτώματα ποντικιών που βρίσκονται πλέον σε αποσύνθεση.

Ο δρόμος γύρω από το ΚΥΤ έχει αδειάσει από τη μεγάλη μάζα των ανθρώπων που έμειναν εκεί το πρώτο και το δεύτερο βράδυ μετά τις πυρκαγιές και πλέον λίγες οικογένειες προσπαθούν να βρουν καταφύγιο σε άλλους ελαιώνες. Κάποιοι μάλιστα από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο πέρασαν μερικά βράδια και στο εφιαλτικό μπλόκο της οδού Θέρμης - Μυτιλήνης, ωστόσο επέστρεψαν στη Μόρια προκειμένου να μην αναγκαστούν να μπουν στη νέα δομή που κατασκευάζεται και ήδη χρησιμοποιείται στο Πεδίο Βολής.

Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλήσαμε μάς εξήγησαν ότι δεν θέλουν να μπουν στη νέα δομή, αφού φοβούνται ότι με αυτόν τον τρόπο θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, ενώ ο στόχος τους παραμένει να διαφύγουν στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.