"Δεν σέβονται και δεν τιμούν"

Κάιν: Ένας αναρχικός καλεί τους καταληψίες να βγουν από το Πολυτεχνείο

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Κάιν), δηλώνει μεμονωμένο άτομο από το Αναρχικό / Ελευθεριακό κίνημα και με μια ανακοίνωσή του καλεί τους καταληψίες να σεβαστούν τον χώρο που αγκάλιασε τους πάντες και να τον εγκαταλείψουν. 

Το Πολυτεχνείο και οι φωτεινές μέρες του Νοέμβρη του '73 είναι ιστορικός σταθμός για την μεταλαμπάδευση των αξιών της ανθρωπιάς και της ελευθερίας από γενιά σε γενιά και την συλλογική ανά(σ)ταση της κοινωνίας από τον καθημερινό θάνατο που επιβάλλουν οι παντός είδους εξουσίες και ο οικονομικές χούντες σε βάρος της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι αγώνες της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στον ναζισμό και των ντόπιων συνεργατών του κατά την διάρκεια της Κατοχής, οι αγώνες των Λαμπράκηδων, συντρόφων από την Αριστερά και τον Αναρχισμό ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΩΤΟΙ, θαμμένα όνειρα και οράματα για ένα Κόσμο Δίκαιο.

Ζούμε μέρες κοινωνικής και ιστορικής παρακμής με την εξαθλίωση και το Παράλογο να κυριαρχεί αφήνοντας παντού το βαρύ αποτύπωμα της Αδικίας με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας να φυτοζωεί και να βουλιάζει στην φτώχεια, στην κατάθλιψη και στις αρρώστιες, μέρες αυταρχισμού και δικαστικής ανομίας που εκτελεί με 13 χρόνια στις φυλακές εκδικητικά και παράνομα δύο νέους ανθρώπους την Ηριάννα και τον Περικλή.

Οι αγώνες ΟΜΩΣ για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να αποφεύγουν τον ελιτισμό της «πρωτοπορίας». Πρέπει να γίνονται μέσα στους ΑΛΛΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ! Δεν γίνονται «στο όνομά μας και για το όνομά μας και για το σημαιάκι μας» που δεν αφορά κανέναν παρά μόνο την εκτόνωση του ιδιωτικού και προσωπικού μας μικρόκοσμου που συμβάλλει στην άνοδο και εδραίωση φασίζουσων αντιλήψεων και πρακτικών.

Η κατάληψη που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο Πολυτεχνείο δεν σέβεται και δεν τιμά τους νεκρούς αγωνιστές του '73, δεν τιμά και δεν σέβεται τον Κουμή, την Κανελλοπούλου, τον Μιχάλη Καλτεζά, δεν σέβεται το συλλογικό κοινωνικό πένθος για τους δεκάδες νεκρούς κάτω από τις λάσπες στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο, είναι ΕΧΘΡΙΚΗ απέναντι στον Αναρχισμό και στην Αντιεξουσία.

Είναι μια ακόμη ΚΑΠΗΛΕΙΑ, μια ακόμη ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ της φλόγας του Νοέμβρη.

Σταματήστε εδώ την «κατάληψη», ΑΠΟΧΩΡΗΣΤΕ , δείξτε έστω και καθυστερημένα τον σεβασμό σε εκείνη την Εξέγερση και στον χώρο που τότε αγκάλιασε όλο τον λαό χωρίς να ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.