Καίνε οι νέες συνομιλίες για το «θαμμένο» παραδικαστικό (Έγγραφα)

Καίνε οι νέες συνομιλίες για το «θαμμένο» παραδικαστικό (Έγγραφα)

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του παραδικαστικού με τις καινούργιες συνομιλίες που φέρνει στο φως το Documento. Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας στο προηγούμενο φύλλο οι τηλεβόες της κυβέρνησης με δημοσιογραφική ιδιότητα από κοινού με τη συντριπτική πλειονότητα των στελεχών της συμπολίτευσης αποφάσισαν να ποιήσουν την νήσσαν. 

Μπροστά στον σάλο της εμπλοκής πρώην υπουργού της ΝΔ σε υπόθεση παιδεραστίας, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ακολουθήσει τα λερωμένα χνάρια στα οποία πάτησε για τον πρωτόδικα καταδικασμένο για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων

στη Μολδαβία και μετέπειτα απαλλαγμένο λόγω παραγραφής Νίκο Γεωργιάδη. «Ο Μητσοτάκης μου είπε να κάτσω λίγο πίσω μέχρι να ξεφουσκώσει το θέμα» δήλωσε ανερυθρίαστα ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού λίγο πριν από την αναγγελία της πρωτόδικης καταδίκης του. Η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση δεν καθιστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη μόνο υπότροπο αλλά και κατάστικτο. Ειδικά όταν στον θώκο της αντιπροεδρίας της ΝΔ βρίσκεται ο άνθρωπος που θεωρεί ότι η παιδεραστία είναι προσωπική υπόθεση.

Οι συγγένειες του παραδικαστικού

Στο προηγούμενο φύλλο η εφημερίδα ανέδειξε τον ρόλο της πρώην πρωτοδίκη η οποία αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε εγκεφάλους της ομάδας και αρεοπαγίτες που εμφανίζονται να διεκπεραίωναν δικαστικές υποθέσεις με αντάλλαγμα «σοκολατάκια» και «δώρα». Απ’ ό,τι φαίνεται όμως η σύνδεση έχει και συγγενικές διαστάσεις, αφού εκτός από τις κουμπαριές προκύπτουν και σχέσεις εξ αίματος.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της ΕΥΠ, ο σύζυγος της πρώην πρωτοδίκη και αντιστράτηγος ε.α. είναι και ξάδερφος με αρεοπαγίτη που φέρεται να συντάσσει ενημερωτικά με το αζημίωτο για τον δικηγόρο, πολιτευτή του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του συνασπισμού κομμάτων που είχε συνιδρύσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, της Ελιάς.

Ειδικότερα, πρόκειται για ενημερωτικά που σχετίζονται με υπόθεση τοκογλυφίας στα Ιωάννινα, την οποία ανέλαβε ο δικηγόρος-πολιτευτής. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αρεοπαγίτης –όπως αποκάλυψε την προηγούμενη Κυριακή το Documento– είχε συνάψει σχέση με έτερη αρεοπαγίτισσα που φαίνεται να πουλά εκδούλευση στους εγκεφάλους της ομάδας. Διόλου τυχαίο ότι στο ενημερωτικό της ΕΥΠ περιλαμβάνεται το γραπτό μήνυμα που προώθησε η πρωτοδίκης Γ. προς τον δικηγόρο-πολιτευτή κύριο Ψ. στις 19/3/2017:

«Καλημέρα. Ελάτε να πάρετε στις 6-7 το ενημερωτικό. Ξενύχτησε να το γράψει. Υπήρχε ασυνεννοησία και ελλιπές υλικό. Γράφει και τώρα. Εσείς να φέρετε τα γλυκά του. Και αύριο πλήρη δικογραφία».

Το κουβάρι του συγγενικού δεσμού άρχισε να ξετυλίγεται με το γραπτό μήνυμα που έστειλε η πρώην πρωτοδίκης Γ. προς τον δικηγόρο-πολιτευτή στις 27/3/2017 και ώρα 07:44:08. «Μόλις μίλησε ο στρατηγός με εξάδελφό του» σημειώνεται στο sms. Κατά τα φαινόμενα, ο «στρατηγός» είναι ο αντιστράτηγος ε.α. και σύζυγος της πρώην πρωτοδίκη, ενώ ο «εξάδελφος» φαίνεται πως είναι ο αρεοπαγίτης. Περίπου τρεις ώρες αργότερα η πρώην πρωτοδίκης καλεί στο τηλέφωνο τον δικηγόρο-πολιτευτή και του ζητά διευκρινίσεις για τις πληροφορίες που καλείται να αλιεύσει σε σχέση με την έρευνα των αρχών με φόντο την εξάρθρωση του κυκλώματος τοκογλυφίας.

Ακολουθούν αποσπάσματα της τηλεφωνικής συνομιλίας όπως τα κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ:

Γ.: Ο στρατηγός στο γραφείο του εξαδέρφου μας και στο άλλο μου τηλέφωνο έχω τον κύριο εισαγγελέα, θέλω να μου πείτε το εξής: τις επιταγές ποιος τις εισέπραξε; Εχω δυο ερωτήματα να σας θέσω να μου πείτε.

Δικηγόρος: Α δεν το γνωρίζω. 

Γ.: Λοιπόν θέλω να τα σημειώσετε ένα λεπτό.

Δικηγόρος: Ναι, ναι. Πείτε μου ποιος.

Γ.: Πέστε μου και το άλλο, ναι, περιμένετε γιατί είμαι σε δυο γραμμές. Λοιπόν, ποιος εισέπραξε τις επιταγές.

Δικηγόρος: Ναι.

Γ.: Ε αυτό. Αν τα χρήματα αυτά που πήρε η κυρία, τα έβαλε στην επιχείρηση του γιου. Αν υπάρχει, λέει, φορολογικό παραστατικό γιατί θα επέμβει μετά, λέει, το ΣΔΟΕ και αν…

Δικηγόρος: Ή αν μπήκαν απλά στον λογαριασμό της.

Γ.: Και αν, ναι.

Δικηγόρος: Και αν τα κράτησε η ίδια.

Γ.: Αυτό θέλω από εσάς, ένα ενημερωτικό, ένα πρόχειρο σημείωμα να μου στείλετε με το ενημερωτικό. 

Δικηγόρος: Ναι, ναι, ναι, ναι. […]

Γ.: Ε πέστε μου, και το άλλο. Α και αν χρησιμοποιήσουμε και τον κύριο Λ. για το και πούμε ότι τα πήραμε από κει υπό μορφή δανείου.

 Δικηγόρος: Ναι.

Γ.: Θα πρέπει να πούμε για κάποιο σκοπό αν μπήκανε στην επιχείρηση για λόγους αργίας αν τον καλέσουμε τον κύριο Λ.

Δικηγόρος: Σωστό.

Γ.: Στον ανακριτή θα μας υποστηρίξει; Θα είναι υπέρ ημών; Θα επαληθεύσει αυτά που θα υποστηρίξουμε εμείς;

Δικηγόρος: Ναι οκ.

Γ.: Θα μας συνδράμει, τα σημειώσατε, κύριε συνήγορε; […]

Δικηγόρος: Εντάξει, οκ, ναι ναι ναι. Θα σας τα στείλω εγώ.

Γ.: Στείλτε τα γραπτά στο τηλέφωνό μου ή να σας δώσω φαξ να μου στείλετε.

Δικηγόρος: Οκ εντάξει, να ’στε καλά.

Γ.: Εντάξει; Ε για να μπορέσει ο κύριος εισαγγελέας να χτίσει εικόνα μετά το απόγευμα μετά τις 7 να το ’χει στο μπαμ.

Λίγο αργότερα, κατά την ίδια συνομιλία η πρώην πρωτοδίκης αναφέρεται στην «κουμπάρα», η οποία φαίνεται πως αποτελεί την έτερη αρεοπαγίτισσα που δεχόταν «σοκολατάκια» και «δώρα» για να διεκπεραιώνει υποθέσεις που αφορούν ή ενδιαφέρουν την ομάδα.

Γ.: Η κουμπάρα πήρε τηλέφωνο και πάμε για το εν μέρει γιατί είπε αυτός ο τέτοιος –να μη λέμε ονόματα– ότι εντάξει, τον πίεσε πολύ τον πρόεδρο για το εν μέρει. 

Δικηγόρος: Οκ εντάξει.

Γ.: Εν μέρει αφού (ακατάληπτη λέξη) αυτόν, εν μέρει τώρα τι να κάνουμε, η υπόθεση εδώ έχει πες του.

Δικηγόρος: Οχι απλά πότε δεν ξέρω.

Γ.: Ε;

Δικηγόρος: Το πότε δεν ξέρω, αυτή τη βδομάδα, ούτε ξέρω καθόλου.

Γ.: Εγώ, άκουσε να σου πω, επειδή του είπε και πότε θα βγει, τώρα να κάνουμε μια δεύτερη την οποία την αλλάξαμε και ενσωματώθηκαν και άλλοι δεκαοκτώ (18) οι οποίοι έχουν ακούσει, να το αφήσουμε, λέει, να περάσει λίγο ντούκου να ξεχαστεί το θέμα για τις δημοσιεύσεις, αυτά είπε ο κύριος πρόεδρος.

Δικηγόρος: Εντάξει οκ εντάξει, καλώς, ναι ναι, ευχαριστώ.

Γ.: Εγώ δεν το ’ξερα και σήμερα μου το ’πε η Μ. τώρα που την πήρα, ε οπότε όλα καλά.

Δικηγόρος: Να ’στε καλά.

Γ.: Οπότε είναι όλοι εκεί μαζί, στρατηγός εκεί, Μ. εκεί, πίνουν όλοι μαζί τον καφέ τους, η τριάδα εντάξει.

Δικηγόρος: Ναι (γέλια).

Ο στρατηγός, η κατάθεση και η Αδελφή

Στις 28/3/2017 και ώρα 10:17:17 η πρώην πρωτοδίκης στέλνει γραπτό μήνυμα στον δικηγόρο αναφερόμενη σε κατάθεση που πηγαίνει να πάρει ο στρατηγός και υπενθυμίζει τα «γλυκά». Το sms: «Καλημέρα. Στρατηγός πηγαίνει να πάρει κατάθεση δικού μας από Κ. Σερβίας. Ελπίζω να είμαστε ο Κ. γιατί τι ενημερωτικό θα γράψει χωρίς υλικό. Μας είπε ότι είναι δύσκολο. Θα αγωνιστεί. Και εσείς αύριο τα γλυκά του. Ευχαριστώ. Αδελφή».

«Μην αμελήσετε τα γλυκά»

Στις 29/3/2017 και ώρα 11:40:49 ο πρώην πρωτοδίκης στέλνει γραπτό μήνυμα στον δικηγόρο-πολιτευτή με το εξής περιεχόμενο: «Γλυκά κουμπάρου ένα υπόλοιπο και τα σημερινά επείγουν του εξαδέλφου. Μην το αμελήσετε διότι πράγματι το δουλεύει ακόμη το ενημερωτικό μας είπε ότι 5:30 μ.μ. θα είναι έτοιμο. Μετά τις 6 μ. ελάτε να το πάρετε να μελετήσετε για αύριο και να κατατοπίσετε τον πελάτη σας».

«Μυστική σύσκεψη λόγω παραίτησης Ελένης»

Ο δικηγόρος-πολιτευτής, επιλογή του Ανδ. Λοβέρδου για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, είχε τόσο οικείες σχέσεις με την πρώην πρωτοδίκη ώστε ενημερωνόταν άμεσα για κορυφαίες εξελίξεις που αφορούσαν την τρίτη εξουσία.

Στις 24/3/2017 και ώρα 21:24:46 η Γ. στέλνει γραπτό μήνυμα στον δικηγόρο-πολιτευτή σημειώνοντας: «Είμαι σε μυστική σύσκεψη λόγω παραίτησης Ελένης…». Ω του θαύματος, την επομένη γνωστοποιείται η παραίτηση της Ελένης Ράικου από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. 

Στις 27/3/2017 και ώρα 12:16:39 η πρώην πρωτοδίκης στέλνει κι άλλο sms στον δικηγόρο-πολιτευτή γράφοντας: «Το ξέρω. Αλλά αν δεν ήταν η κουμπάρα τι θα γινότανε; Ούτε να το σκέπτομαι. Καλή συνέχεια. Θα μιλήσουμε πάλι αν χρειαστεί. Είναι μαζεμένοι όλοι σήμερα λόγω παραίτησης και φοβούνται…». Αραγε ποιοι και γιατί φοβούνταν;

Πού βρίσκεται η υπόθεση;

Τη στιγμή που η κοινωνική κατακραυγή εντείνεται μέρα με τη μέρα για την κυβερνητική αποσιώπηση του κυκλώματος, η ηγεσία της Δικαιοσύνης φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για την πορεία της έρευνας με φόντο τα δυσώδη ακκίσματα αρεοπαγιτών με ποινικούς και όχι μόνο. Μια εβδομάδα τώρα κανείς δεν ξεδιαλύνει το τοπίο σε σχέση με το βάθος της έρευνας που συντελέστηκε για το σκέλος του παραδικαστικού και το πού έχει καταλήξει αυτή.

Στάση άκρως ανησυχητική, αν μάλιστα ισχύουν οι πληροφορίες της εφημερίδας περί αρχειοθέτησης (με συναίνεση Αρείου Πάγου;) του σκέλους αυτού που αφορά εμπλοκή δικαστών.

Αν όντως ισχύει, τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολύ σοβαρά: ανοίχτηκαν οι τηλεφωνικοί λογαριασμοί των αρεοπαγιτών που φέρονται να λαμβάνουν «γλυκά» και «δώρα»; Κι αν όχι, γιατί; Ποιος πήρε αυτή την απόφαση; Εγιναν κατ’ οίκον έρευνες; Διασταυρώθηκαν οι συγγένειες και οι κουμπαριές; Ερεύνησαν αν όντως ήταν ευνοϊκή η κατάληξη σοβαρών υποθέσεων μεγαλοπαραγόντων, καναλαρχών, εφοπλιστών, όπως ακούγεται να λέγεται στα τηλέφωνα;

Διαβαθμισμένες πληροφορίες

Στο σπιράλ σήψης των «αρμών της εξουσίας» να προστεθεί η ανοιχτή γραμμή που υπήρχε ανάμεσα σε ποινικούς και υψηλά ιστάμενα στελέχη της ΕΛΑΣ, τα οποία ζητούσαν από μεταθέσεις και ρουσφέτια έως τη διεξαγωγή ομαδικών ερωτικών συνευρέσεων.

Γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι στελέχη της ΕΛΑΣ παρείχαν τις ανάλογες ενημερώσεις για τις καταγραφές και παρακολουθήσεις που ήταν σε εξέλιξη. Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες του Documento, η ΕΥΠ έχει αποφασίσει να στέλνει στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ τέτοιου είδους διαβαθμισμένες πληροφορίες χωρίς καμία επεξεργασία. Αν επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο σενάριο, τότε εύλογα συνάγεται τι συνέπειες μπορεί να επιφέρει η πρακτική αυτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter