«Καίνε» την πρωθυπουργό της Εσθονίας οι συναλλαγές του άνδρα της με την Ρωσία

«Καίνε» την πρωθυπουργό της Εσθονίας οι συναλλαγές του άνδρα της με την Ρωσία

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας, εξαιτίας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του συζύγου της Άρβο Χάλικ, όταν αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία μεταφορών Star Logistics στην οποία είναι μέτοχος, είχε μέχρι πριν απο μερικές ημέρες δραστηριότητα στην Ρωσία. Η Κάλας νίκησε στις εκλογές την άνοιξη με σκληρή αντιρωσική ατζέντα (γενική τάση στις χώρες της Βαλτικής και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες) και διανύει την δεύτερη πρωθυπουργική της θητεία (ανέλαβε πρώτη φορά το 2021).

Η αποκάλυψη αποτελεί βαρύ πλήγμα για την ίδια, σε πολιτικό επίπεδο καθώς ήδη δέχεται πιέσεις από την αντιπολίτευση να παραιτηθεί. Οι πιέσεις αυτές συνεχίστηκαν και σήμερα παρά το γεγονός ότι ο σύζυγος της ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εταιρεία και η Star Logistics υποστήριξε σε δελτίο Τύπου ότι η δραστηριότητα της στην Ρωσία αφορούσε σε υπηρεσίες που σχετίζονται με το κλείσιμο εσθονικής εταιρείας εξαιτίας τερματισμού της λειτουργίας της σύμφωνα με τις κυρώσεις.

Μάλιστα, το αντιπολιτευόμενο Κόμμα του Κέντρου ανακοίνωσε ότι ξεκινά συζητήσεις για να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της πρωθυπουργού, ενώ το χριστιανοδημοκρατικό- εθνικιστικό συντηρητικό Isaama, τόνισε ότι η Κάλας «δεν έχει άλλη επιλογή παρά να παραιτηθεί άμεσα», καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματο το σκάνδαλο προκαλεί «σημαντική ζημιά στα συμφέροντα και τη φήμη της Εσθονίας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter