Καιρίδης ή όταν στην «εξίσωση» κέρδους συμπεριλαμβάνεις και τους ισραηλινούς τουρίστες (Video)

Καιρίδης ή όταν στην «εξίσωση» κέρδους συμπεριλαμβάνεις και τους ισραηλινούς τουρίστες (Video)

Δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε τις γνώσεις και την γεωπολιτική ανάλυση του Δημήτρη Καιρίδη, υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες (25/10/23) στον ΣΚΑΪ.  Και αυτό άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.

Αλλά είναι λίγο ατυχές να υπολογίζεις και τον τουρισμό όταν εκεί κάτω γίνεται πόλεμος.

Στην αναφορά του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη ότι Ισραηλινoί διπλωμάτες αφήνουν την Τουρκία και Iσραηλινοί τουρίστες δεν πηγαίνουν πλέον στα τουρκικά παράλια, ο Δημήτρης Καιρίδης σημείωσε πως ισχύει κύμα τουριστών από το Ισραήλ και συγκεκριμένα από τα τουρκικά παράλια ήρθαν στα Δωδεκάνησα.

«Έχουμε εισροή Ισραηλινών τουριστών. Αν κάποιοι ήρθαν δεν είναι Παλαιστίνιοι, έχουν έρθει Ισραηλινοί (…) και το αεροδρόμιο Αθηνών είναι ένας κόμβος σήμερα ανοικτός προς το Ισραήλ και μεγάλη αύξηση στις αιτήσεις Golden Visa..», είπε ο κ. Καιρίδης.

Αντιλαμβανόμαστε τα οικονομικά κριτήρια αλλά μάλλον είναι παντελώς άτοπο να τα θέτεις αυτά τη στιγμή που βομβαρδίζεται ένας ολόκληρος παλαιστινιακός λαός και αυτό πέρα από την ομόφωνη καταδίκη της Χαμάς.

Εξάλλου θα φαινόταν λίγο περίεργο κάποιος από τη Λωρίδα της Γάζας ή από άλλη περιοχή που δεν έχει να ζήσει και να αγοράσει ψωμί να κάνει βόλτες στα νησιά της Ελλάδας.  Για να μην πούμε πως θα ήταν παράλογο τη στιγμή που δεν ξέρει αν αύριο θα είναι ζωντανός.

Ίσως μερικές φορές να σκέφτονται λίγο και να μην οδηγούνται σε σκέψεις αποκλειστικά με κυνικά ή νεοφιλελεύθερα κριτήρια.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter