Κάιρο: Εννέα οι νεκροί από την επίθεση σε χριστιανικό ναό (Photos + Video)

Κάιρο: Εννέα οι νεκροί από την επίθεση σε χριστιανικό ναό (Photos + Video)

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στα νότια του Καΐρου, σε επίθεση που διέπραξε ένας ένοπλος τζιχαντιστής εναντίον ενός καταστήματος και μιας κοπτικής εκκλησίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο δράστες, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε ενώ ο δεύτερος συνελήφθη. Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι ο ένοπλος ήταν ένας και ότι έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τις αρχές, αρχικά ο δράστης άνοιξε πυρ σε ένα κατάστημα που απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από την εκκλησία Μαρ Μίνα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στην χριστιανική εκκλησία, στο προάστιο Χελουάν, όπου άρχισε να πυροβολεί και επιχείρησε να πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Από τη σημερινή επίθεση σκοτώθηκαν συνολικά 9 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός που βρισκόταν στην εκκλησία. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωναν αρχικά ότι οι νεκροί αστυνομικοί ήταν τρεις.

Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που φρουρούσαν τον χριστιανικό ναό συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος τραυματίστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ο φερόμενος ως δράστης, ένας γενειοφόρος άνδρας ζωσμένος με μια φυσιγγιοθήκη, ξαπλωμένος στο έδαφος. Την ώρα που του περνούν χειροπέδες, μοιάζει να μην έχει τις αισθήσεις του. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο αυτόματα, πολλές σφαίρες και μία βόμβα.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Τα τελευταία χρόνια εξτρεμιστές ισλαμιστές έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου, όπως και για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, ανήμερα την Κυριακή των Βαΐων, και στον καθεδρικό ναό των Κοπτών, πέρσι τον Δεκέμβριο, όπου σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι.

“Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στις 10.30 το πρωί και συνεχίζονταν επί 15 λεπτά” είπε στο πρακτορείο Reuters ένας αυτόπτης μάρτυρας που ζει κοντά στην εκκλησία. Ένας άλλος μάρτυρας είπε ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να κλείσει την πύλη της εκκλησίας για να εμποδίσει τον ένοπλο να μπει μέσα.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, άλλοι πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ αυτών είναι και δύο γυναίκες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αιγυπτιακή αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις εκκλησίες ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων από τους Κόπτες στις 7 Ιανουαρίου. Για προληπτικούς λόγους η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις της έξω από χριστιανικούς τόπους λατρείας και έχει τοποθετήσει ανιχνευτές μετάλλων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εκκλησίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί σκληρό VIDEO

Όπως αναφέρεται ο άνδρας που κείτεται αιμόφυρτος είναι ένας εκ των δραστών  

https://www.facebook.com/helwannews00/videos/1753011464749210/

Posted by ‎حلوان تتحدث‎ on Freitag, 29. Dezember 2017







Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter