Κάιρο: Η πλατεία Ταχρίρ μετατρέπεται σε τουριστικό προορισμό

Κάιρο: Η πλατεία Ταχρίρ μετατρέπεται σε τουριστικό προορισμό

Μια απόφαση που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα όλου του ιστορικού κέντρου του Καΐρου έλαβε η αιγυπτιακή κυβέρνηση, επιλέγοντας να δώσει νέα αναβαθμισμένη και πιο όμορφη εικόνα στην περιοχή αυτή, με επίκεντρο την εμβληματική πλατεία Ταχρίρ, που αναμένεται να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό.

Μάλιστα, το θέμα συζήτησε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη ο πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι με τον υπουργό Οικισμού Άσεμ Ελ Γκάζαρ και τον γενικό γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Μουστάφα Ουαζίρι, τονίζοντας ότι σχετικές οδηγίες για το σημαντικό αυτό πρόγραμμα έχει ήδη δώσει ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι.

«Ο χώρος της πλατείας Ταχρίρ αποτελεί ένα από τους διασημότερους στην Αίγυπτο και τον κόσμο», τόνισε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η αιγυπτιακή κυβέρνηση ενδιαφέρεται να μετατρέψει την πλατεία Ταχρίρ σε τουριστικό προορισμό», όπως αναφέρει και ο τοπικός Τύπος.

Μάλιστα, ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις να ξεκινήσει μέσα στον επόμενο χρόνο και η μεταφορά των υπουργείων του κέντρου της πόλης στη νέα διοικητική πρωτεύουσα, γεγονός που θα διευκολύνει την έναρξη των απαιτούμενων έργων.

Τέλος, ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού σχεδίου, έτσι ώστε οι συμβαλλόμενες εταιρείες να αρχίσουν σύντομα να εργάζονται για την αλλαγή της μορφής της πλατείας Ταχρίρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter