Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας – Τα δεδομένα για το Σαββατοκύριακο (LIVE)

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας – Τα δεδομένα για το Σαββατοκύριακο (LIVE)

«Κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Ιδιαίτερα την Παρασκευή, αναμένεται να ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία φτάνοντας τους 30 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ σε συνδυασμό με τη σκόνη και την υγρασία δημιουργείται αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, αναμένονται νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 29 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή

Σάββατο 18/5

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα νοτιοανατολικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα δυτικά, τους 30 με 32 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 24 με 26 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 19/5

Στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 30 και κατά τόπους, κυρίως στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 25 με 27 και στην Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: «Το πώς κάλυψαν τα ΜΜΕ το έγκλημα παίζει ρόλο για τη θέση #107» – Τέσσερις φοιτητές δημοσιογραφίας μιλούν στο Documento

Το ψηφοδέλτιο που τους αξίζει

Στον σταθμό του Μονάχου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter