Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Με βροχές κάνει ποδαρικό ο Μάρτης

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Με βροχές κάνει ποδαρικό ο Μάρτης

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια χώρα, και από το βράδυ σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017. 

Μετά το μεσημέρι βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας. Μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νοτιοδυτική χώρα, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, αναμένεται σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη και οι βροχές να έχουν χαρακτήρα λασποβροχών. Τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 18, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 20 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Σταδιακά όμως αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα δυτικά, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδες και βελτίωση του καιρού το βράδυ, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter