Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Από τα «ανοιξιάτικα» Χριστούγεννα στη… βροχερή Πρωτοχρονιά

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Από τα «ανοιξιάτικα» Χριστούγεννα στη… βροχερή Πρωτοχρονιά

Ανοιξιάτικος είναι ο καιρός την εβδομάδα των Χριστουγέννων, με κύριο χαρακτηριστικό τις ηλιόλουστες ημέρες και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Ωστόσο, το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει οδεύοντας προς την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, αναμένεται κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για ένα σύστημα που αναμένεται να κάνει βροχερές τις πρώτες ημέρες του 2024.

«Παρότι ακόμη υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κυριοτέρων αριθμητικών μοντέλων για την Πρωτοχρονιά, όλα τα στοιχεία δείχνουν οτι θα έχουμε διαφορετικό σκηνικό του καιρού απ’ οτι τα #Χριστούγεννα. Χαμηλό από την Ιταλία θα φέρει πολλές βροχές μετά την Πρωτοχρονιά», επεσήμανε ο Θοδωρής Κολυδάς.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Μετά τα ηλιόλουστα Χριστούγεννα έρχεται… «θαμπή» Πρωτοχρονιά με βροχοπτώσεις

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη (26/12)

Προς το παρόν, το ανοιξιάτικο σκηνικό… καλά κρατεί. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 21 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Αναλυτικά:

«Στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της αλλά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φθάσει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter