Καιρός: Αλλάζει ξανά το σκηνικό – Πότε αναμένονται βροχές και… νοτιάδες (Video)

Καιρός: Αλλάζει ξανά το σκηνικό – Πότε αναμένονται βροχές και… νοτιάδες (Video)

Το τσουχτερό κρύο είναι το χαρακτηριστικό του καιρού τη Δευτέρα. Για λίγες ώρες, οι βροχές και οι καταιγίδες υποχωρούν δίνοντας τη θέση τους στον ήλιο. Όμως, το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει εκ νέου από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, έως το βράδυ δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή του καιρού, ωστόσο στη συνέχεια προβλέπονται βροχές στα δυτικά.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Τσουχτερό κρύο και τοπικές βροχές – Νέα επιδείνωση από την Τρίτη (LIVE)

Από το πρωί της Τρίτης έως και την Τετάρτη αναμένεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχές ιδιαίτερα στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε αντίθεση με την τελευταία κακοκαιρία που έδωσε φαινόμενα το Σαββατοκύριακο, η νέα επιδείνωση του καιρού δεν περιλαμβάνει το κρύο, καθώς οι νοτιάδες επιστρέφουν σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος αναμένεται να «σκαρφαλώσει» εκ νέου στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καιρός: Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για τη Δευτέρα, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -9 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 00 έως 15 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter