Καιρός: Βρέχει και χιονίζει ο «Βίκτωρ» – Κλειστά σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες

Καιρός: Βρέχει και χιονίζει ο «Βίκτωρ» – Κλειστά σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια, παγετός και πτώση της θερμοκρασίας χαρακτηρίζουν τον καιρό σήμερα στη χώρα. Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη με χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 6, στο Ιόνιο, 7 με 8 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο, ανατολικοί βορειοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Παγετός θα εκδηλωθεί κατά τόπους, στα βόρεια ηπειρωτικά, τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Τα φαινόμενα, κυρίως από το απόγευμα, θα είναι έντονα και από το βράδυ θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 06 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως από το μεσημέρι. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα ανατολικά, ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Άνεμοι νοτιανατολικοί, 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 06 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών και βαθμιαία και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι στα βόρεια, από ανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια, νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

– Κλειστά είναι και σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε Φλώρινα και Πρέσπες, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, της παγωνιάς και των εκτάκτων καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά. 

Κέρκυρα: Απαγόρευση απόπλου

Απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς εξέδωσε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας για τα πλοία ανοιχτού τύπου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο λιμενάρχης Κέρκυρας, Σπύρος Κοντομάρης, «το απαγορευτικό απόπλου τέθηκε σε ισχύ από το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι την ομαλοποίηση των καιρικών συνθηκών».

Τα δρομολόγια από και προς Ηγουμενίτσα και Λευκίμμη, από το λιμάνι της Κέρκυρας, εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ το απαγορευτικό απόπλου προς τους Παξούς είναι σε ισχύ και για τα πλοία κλειστού τύπου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter