Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία 48 ωρών – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν, η πρόγνωση για την Αττική (Video)

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία 48 ωρών – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν, η πρόγνωση για την Αττική (Video)

Αλλάζει ο καιρός από Παρασκευή, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγω για φαινόμενα διάρκειας 48 ωρών τα οποία θα βάλουν -προσωρινά- παύση στο καλοκαιρινό σκηνικό.

Βροχές, καταιγίδες μέχρι και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις αναφέρουν στις τελευταίες τους προγνώσεις. Συγκεκριμένα, αναμένεται να επηρεαστούν περιοχές όπως η Στερεά, η Πελοπόννησος, οι Σποράδες, η Μαγνησία και η Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η θερμοκρασία θα πέσει το Σαββατοκύριακο, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ θα ενισχυθούν τα μελτέμια.

Όσον αφορά την Αττική, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, όπως του Κλέαρχου Μαρουσάκη, είναι το ότι θα μείνει εκτός του κλοιού κακοκαιρίας, ωστόσο το προγνωστικό μοντέλο του windy δείχνει ότι το Σάββατο είναι πολύ πιθανό να βρέξει στο λεκανοπέδιο.

«Το προγνωστικό μας σύστημα βάζει σε πολύ υψηλό κίνδυνο την Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, το δυτικό και βόρειο Αιγαίο καθώς και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου. Όταν ολοκληρώσει τη δράση της αυτή η διαταραχή κοντά στην Κυριακή, θα δημιουργηθεί μεγάλη διαφορά πίεσης προς το Αιγαίο, οπότε και θα ενισχυθούν οι βοριάδες στα επίπεδα θυέλλης», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του.

Ουσιαστικά η κακοκαιρία θα διαρκέσει 48 ώρες, δηλαδή την Παρασκευή και το Σάββατο. Τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν από το βράδυ της Κυριακής, ενώ από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Διαβάστε επίσης

48ωρη κακοκαιρία προ των πυλών – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

Με δύο πρόσωπα ο καιρός: Ψυχρή λίμνη φέρνει ανατροπές – Έρχεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Ετικέτες

Documento Newsletter