Καιρός: Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή με χιόνια και τσουχτερό κρύο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

Καιρός: Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή με χιόνια και τσουχτερό κρύο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

Ο ήπιος και ηλιόλουστος καιρός αλλά και οι καλές για την εποχή θερμοκρασίες δεν θα κρατήσουν για πολύ. Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων, ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει το Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή από το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειοανατολικά θα φέρει τσουχτερό κρύο, χιονόνερο και χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα αφορά τις περιοχές που «βλέπουν» προς το Αιγαίο, τα νησιά του πελάγους και την Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα κρατήσουν έως το πρωί της Τετάρτης, ενώ η κορύφωση της νέας «φωτοβολίδας ψύχους και χιονιού», όπως τη χαρακτήρισε, αναμένεται τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ο μετεωρολόγος ανέφερε στο Open ότι αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές στα βόρεια του νομού Αττικής, όπως τον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά, τη Σταμάτα, τον Διόνυσο και τη Βαρυμπόμπη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Παρασκευή με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, το ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο βορειοδυτικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες 7 με 8 και από το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 17 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία – Τι αλλάζει το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Τριήμερο με χιόνια και… στην Αττική – LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter