Καιρός: Έξι βαθμοί υψηλότερη θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας σε σύγκριση με τις παραλίες

Καιρός: Έξι βαθμοί υψηλότερη θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας σε σύγκριση με τις παραλίες

Ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση έχει η θαλάσσια αύρα στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, καθώς μειώνει σημαντικά το αίσθημα της έντονης ζέστης αυτών των ημερών. Θαλάσσια αύρα ονομάζεται ο τοπικός άνεμος, ο οποίος πνέει στις παραθαλάσσιες περιοχές και έχει διεύθυνση από τη θάλασσα προς την ξηρά.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Αττική, κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα η διαφορά στη θερμοκρασία μεταξύ του εσωτερικού του νομού και των παραθαλάσσιων περιοχών έφθασε τους έξι βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά, ο μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) στις 14:00 κατέγραψε θερμοκρασία 37, Κελσίου , ενώ την ίδια ώρα ο μετεωρολογικός σταθμός στο Σούνιο εμφάνισε θερμοκρασία 31,1 Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα, πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα, με τις τιμές της στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Σπάρτη (40,2 βαθμοί), Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας (40,2), Αρφαρά Μεσσηνίας (39,9) και ‘Αμφισσα (39,9).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για αύριο Τετάρτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πυκνότερες τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο και βαθμιαία στα βόρεια ηπειρωτικά, μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα υπόλοιπα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία έως 31 βαθμούς), 22 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 37 βαθμούς), 23 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Νότια Κρήτη τοπικά έως τους 38 βαθμούς), καθώς επίσης 17 έως 38 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Βορειοδυτικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στη συνέχεια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter