Καιρός: Ηλιοφάνεια την Τετάρτη – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή

Καιρός: Ηλιοφάνεια την Τετάρτη – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή

Την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί κατά τόπους παγετός, ενώ επίσης κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 8 βαθμούς Κελσόυ, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 13, στην Ήπειρο από -2 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 14 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο και στον Κορινθιακό 6 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ 02-12-2021
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια έως τους 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με 17 και στο νότιο Αιγαίο τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-12-2021
Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην κεντρική και βόρεια χώρα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και πιθανόν στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04-12-2021
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα όμως σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα στραφούν στα δυτικά σε βορειοδυτικούς 6 με 7 και πιθανόν 8 μποφόρ και στα ανατολικά σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05-12-2021
Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά από τα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06-12-2021
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία σε όλη την υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανό 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter