Καιρός: «Καυτό» διήμερο με θερμοκρασίες ως 35 βαθμούς Κελσίου (Χάρτης)

Καιρός: «Καυτό» διήμερο με θερμοκρασίες ως 35 βαθμούς Κελσίου (Χάρτης)

Σημαντική άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία το διήμερο Κυριακή 23/05  – Δευτέρα 24/05, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 24/05 θα είναι κατά μέσο όρο 6-7 βαθμούς υψηλότερες σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες του Σαββάτου, και εκτιμάται ότι θα φτάσουν τοπικά στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Κυριακής

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι έως 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα. Άνοδος της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός, με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 29, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 28, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter