Καιρός Κυριακής: Αναμένονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα

Καιρός Κυριακής: Αναμένονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και έως το μεσημέρι αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινά της βόρειας χώρας, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, το Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. 

Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Η ορατότητα το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -1 έως 8, στα κεντρικά από 3 έως 15, στα νότια από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 15, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 19, και στην Κρήτη από 10 έως 18.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς και προς το βράδυ εκ νέου σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ, και προς το βράδυ εκ νέου σε νότιους και νοτιοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, έως και το μεσημέρι. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους έως το μεσημέρι ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά στα δυτικά έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 και τοπικά 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς.

Πηγή meteo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter