Καιρός: Μετά τις καταιγίδες… ανοιξιάτικο σκηνικό – Ζέστη, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη

Καιρός: Μετά τις καταιγίδες… ανοιξιάτικο σκηνικό – Ζέστη, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη

Συνεχίζονται οι αλλαγές του καιρού καθώς μέχρι την Παρασκευή αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Έπειτα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το σκηνικό θα είναι… ανοιξιάτικο, με κύρια χαρακτηριστικά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Το Σαββατοκύριακο θα «κυριαρχήσουν» οι νοτιάδες, ενώ αναμένεται και έλευση αφρικανικής σκόνης.

«Οι καμήλες του νότου νικάνε τις αρκούδες του βορρά παρά ότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη!», επεσήμανε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά:

«Επιμένει ο άστατος καιρός και σήμερα, ενώ από αύριο περιορίζεται προς τα νοτιοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας. Μάλιστα από Παρασκευή ανεβαίνει αρκετά και η θερμοκρασία για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο ανοιξιάτικο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, νοτιάδες, αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές, λίγες βροχές και αφρικανική σκόνη. Οι καμήλες του νότου νικάνε τις αρκούδες του βορρά παρά ότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη! Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα; Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!».

Καιρός: Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα δυτικά ηπειρωτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 1 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 9 έως 21 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι την Τετάρτη – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα (LIVE)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter